Kod dvojice Albanaca pronađene cevi za mitraljez, lažni evri i zastava OVK

Carinici su u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj dvojice kosovskih Albanaca da prokrijumčare dve cevi za protivavionski mitraljez, kao i oprugu i zatvarač za to oružje.

Podeli ovaj članak sa:
  • Zaplenjena zastava OVK i delovi za protivavionski mitraljez (Foto Uprava Carina)

Oružje je otkriveno sinoć kada su dežurni carinski službenici izdvojili "audi" nemačkih registarskih oznaka za detaljnu kontrolu, a kada su putnici ponodili novac kako bi izbegli kontrolu, to je samo potvrdilo sumnje carinika da se u vozilu nešto krije.

Braća iz Gnjilana, koji su se uputili u Nemačku u automobilu su skrivali delove za protivavionski mitraljez, 30.000 očigledno lažnih evra sa kineskim logom, ali i zastavu OVK.

Cevi za protiv-avionski mitraljez bile su sakrivene između naslona zadnjeg sedišta i gepeka, zatvarač su stavili u tapacirung, a oprugu pored akumulatora. Lažni evri nađeni su u torbici koja se nalazila u automobilu.

Carinici i policija su o slučaju odmah obavestili Tužilaštvo, a automobil je poslat na dodatni pregled skenerom kako bi se utvrdilo da li se u njemu još nešto krije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane