Vesti
Hronika

Ko su uhapšeni policajci

Kosovska policijska služba saopštila je da je tokom današnje akcije sprovedene širom Kosova uhapšeno 19 pripadnika Kosovske policije i devetoro građana različite nacionalnosti.
Ko su uhapšeni policajci
(Foto Kontakt)

Uhapšeni su: Krsto Subotić, Milja Milenović, Biljana Nedeljković, Veroljub Dmitrović, Dejan Spasojević, Božidar Milosavljević, Zvezdan Spasojević, Oliver Kuzmanović, Ana Bišević Barać, Jasna Dorović, Zejnel Bahtiri, Ramadan Rustemi, Ali Plana, Albert Mađuni, Rešat Kući, Besim Merovci, Abdurahman Hodžić i izvesni Izet čije prezime nije saopšteno.

Izvršna direktorka Policijskog inspektorata Kosova, Miradije Keljmendi saopštila je da je 19 uhapšenih policajaca suspendovano sa dužnosti i da im je određen pritvor od 48 sati.

Imena uhapšenih civila nisu saopštena.

Na konferenciji za medije Specijalnog tužilaštva Kosova i Policije Kosova (PK) rečeno je da je tokom današnje policijske akcije na severu Kosova uhapšeno 19 osoba, od toga 11 Srba, četiri Albanca i četiri Bošnjaka.Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021