Vesti
Hronika

KM:Saslušan napadač na srpskog mladića

Pripadnici Kosovske policije otkrili su danas maloletnog Albanca E.M. (2003), koji je prošle godine na glavnom ibarskom mostu u Severnoj Mitrovici, nožem napao maloletnog Srbina D.B. i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.
KM:Saslušan napadač na srpskog mladića
Glavni ibarski most (Foto Kontakt)

Regionalni portparol Kosovske policije, poručnik Branislav Radović, potvrdio je Kontakt Plus radiju, da je akcija izvedena zajedničkim operativnim radom direkcija Mitrovica Jug i Mitrovica Sever.

"Osumnjičeni maloletnik je saslušan u skladu sa Zakonom, priznao je krivično delo koje mu se stavlja na teret, a istome je podneta krivična prijava Osnovnog tužilaštva u Mitrovici u odeljenju za maloletnike“, kazao je Radović.

Napadu, koji se dogodio 1. septembra 2019. godine, prethodio je kraći verbalni sukob grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli glavni most na Ibru iz pravca Južne Mitrovice.

Nakon toga, mladići su se fizički sukobili u blizini perionice sa leve strane mosta.

Tom prilikom maloletni Srbin D.B. zadobio je povrede hladnim oružjem u predelu leve polovine grudnog koša i leve slabine, sa povredom krvnih sudova, nakon čega je operisan i zbrinut u mitrovičkoj bolnici.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020