Vesti
Hronika

KM:Saslušan napadač na srpskog mladića

Pripadnici Kosovske policije otkrili su danas maloletnog Albanca E.M. (2003), koji je prošle godine na glavnom ibarskom mostu u Severnoj Mitrovici, nožem napao maloletnog Srbina D.B. i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.
KM:Saslušan napadač na srpskog mladića
Glavni ibarski most (Foto Kontakt)

Regionalni portparol Kosovske policije, poručnik Branislav Radović, potvrdio je Kontakt Plus radiju, da je akcija izvedena zajedničkim operativnim radom direkcija Mitrovica Jug i Mitrovica Sever.

"Osumnjičeni maloletnik je saslušan u skladu sa Zakonom, priznao je krivično delo koje mu se stavlja na teret, a istome je podneta krivična prijava Osnovnog tužilaštva u Mitrovici u odeljenju za maloletnike“, kazao je Radović.

Napadu, koji se dogodio 1. septembra 2019. godine, prethodio je kraći verbalni sukob grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli glavni most na Ibru iz pravca Južne Mitrovice.

Nakon toga, mladići su se fizički sukobili u blizini perionice sa leve strane mosta.

Tom prilikom maloletni Srbin D.B. zadobio je povrede hladnim oružjem u predelu leve polovine grudnog koša i leve slabine, sa povredom krvnih sudova, nakon čega je operisan i zbrinut u mitrovičkoj bolnici.Ostale vesti

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020
“Điđa je bio pravedan i slobodan čovek”
Prijatelji, pojedine kolege i nekadašnji učenici oprostili su se na komemorativnom skupu od profesora Živorada Điđe Lazića koji je nedavno preminuo. Predloženo je da Ekonomsko-trgovinska škola u kojoj je Lazić proveo čitav radni vek ponese njegovo ime.
  • 01.07.2020
Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog sumnje na ratni zločin
Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu tokom juna i jula 1999. godine.
  • 01.07.2020
Bez povećanja plata u javnom sektoru, Ustavni sud proglasio Zakon nevažećim
Kosovski Ustavni sud proglasio je u celini nevažećim Zakon o platama u javnom sektoru, odnosno jednoglasno prihvatio zahtev Ombudsmana koji se ticao usklađenosti ovog zakona sa Ustavom, saopštili su iz ovog suda.
  • 30.06.2020
Kosovo: Kome i zašto smeta srpska zastava?
Ako je sudeći po istaknutim zastavama različitih zemalja širom Kosova, moglo bi se reći da je ovo društvo vrlo otvoreno prema drugima. Međutim, isticanje srpske zastave, posebno na Vidovdan, nije poželjno, pa ni pred predstavnicima zakona.
  • 29.06.2020
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Nepoznati počinionici opljačkali su u subotu oko 22 sata kuću Ljubiše Andrejevića u Gračanici i ukrali drogecene stvari.
  • 28.06.2020