Vesti
Hronika

KM: Za Olivera Ivanovića 1.000 sveća u ponedeljak

Paljenjem 1.000 sveća, u ponedeljak, 12. oktobra, u Kosovskoj Mitrovici, biće obeleženo 1.000 dana od ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića.
KM: Za Olivera Ivanovića 1.000 sveća u ponedeljak
Mesto ubistva Olivera Ivanovića (Foto arhiva Kim)

Okupljanje je zakazano za 18 časova ispred sedišta stranke gde je stradao, u ulici Sutjeska u Kosovskoj Mitrovici.

Na to je pozvao nekadašnji odbornik građanske inicijative Olivera Ivanovića "Sloboda, demokratija, pravda" u Skupštini opštine Severna Mitrovica Marko Jakšić.

„Nadam se da će nam se pridružiti svi Oliverovi prijatelji, poznanici, poštovaoci njegove političke zaostavštine, ali i svi drugi ljudi dobre volje iz ovog grada i okoline kojima on nedostaje i koji smatraju da je gromoglasna tišina u vezi njegove likvidacije nedopustiva. Posebno zato što ovo nema nikakvu političku pozadinu koje se mnogi boje“, istakao je Jakšić u objavi na društvenoj mreži Facebook uz poruku da „tišina predugo traje, ali i ona jednom mora da progovori“.

Ujedno je apelovao na sve koji budu došli, da se pridržavaju mera zaštite od virusa korona, odnosno, da poštuju socijalnu distancu i nose zaštitne maske.

Prethodno je Udružena opozicija Srbije (UOPS) pozvala građane Beograda i Srbije da na isti način, obeleže 1.000 dana od ubistva Olivera Ivanovića.

Okupljanje je zakazano za 19 časova ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

U procesu koji se vodi pred kosovskim Specijalnim sudom, optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović, Žarko Jovanović, Dragiša Marković, Rade Basara. Kao vođe kriminalne grupe optuženi su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020