Vesti
Hronika

KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

Jedinica Kosovske policije za istragu narkotika iz regiona sever je jutros oko 08:15, tokom svoje rutinske kontrole na autobuskoj stanici u severnom delu grada, legitimisala D.B. (1993) koji je imao dve velike torbe.

Prilikom pretresa, pronađeno je 20 paketa, po 10 u svakoj torbi, sa po oko pola kilograma sumnjive supstance nalik marihuani u svakom od paketića, ukupne težine 11,327 grama.

Informaciju je za KoSSev potvrdio portparol Kosovske policije regiona Sever, poručnik Branislav Radović.

„Kontaktirana je regionalna forenzička jedinica, koja je izašla na lice mesta i prikupila dokazni materijal. Potom je dežurni tužilac za teška krivična dela osumnjičenom licu odredio pritvor od 48 sati. Istraga se, naravno nastavlja,“ kazao je Radović.

D.B. se sada tereti za krivično delo po članu 267 iz Krivičnog zakona Kosova: neovlašćena kupovina, posedovanje i stavljanje u promet i prodaju opojnih psihotropnih i analognih supstanci.Ostale vesti

Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022
Visoki Dečani: Prošle godine 133 napada na Srbe
Manastir Visoki Dečani saopštio je da su se na Kosovu u 2021. godini dogodila 133 napada na srpsko stanovništvo.
  • 18.01.2022
Advokati: Svedoci nebitni za slučaj, gubljenje vremena
Branioci optuženih Radeta Basare i Nedeljka Spasojevića, advokati Tom Gaši i Faruk Korenica kazali su nakon današnjeg saslušanja svedoka u postupku za ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića, da bi Osnovni sud u narednim saslušanjima trebalo da smanji broj svedoka kako suđenje ne bi trajalo u nedogled. Oni su zatražili mere kućnog pritvora za svoje klijente.
  • 18.01.2022
Nastavljeno saslušanje svedoka u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
U Osnovnom sudu u Prištini završeno je saslušanje svedoka Z.V. i Z.O. u slučaju ubistva predsednika GI SDP Olivera Ivanovića. Naredno ročište zakazano za 22. februar.
  • 18.01.2022
Policija: Svađa zbog šume, jedno lice je uhapšeno pa pušteno

Kosovska policija uhapsila je danas lice sa inicijalima M.S. zbog izvršenog napada na M.K. u selu Rudnik u opštini Srbica.

  • 16.01.2022
Đilas: Vlast koja će voditi Srbiju od aprila će pronaći ubice Olivera Ivanovića
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da će buduća vlast, koja bude vodila Srbiju od aprila, učiniti sve da se nalogodavci za ubistvo lidera Gradjanske Inicijative Olivera Ivanovića pronađu i kazne.
  • 16.01.2022