Vesti
Hronika

KM: U tuči povređena dvojica muškaraca

Dvojica muškaraca srpske nacionalnosti povređena su u noćašnjoj tuči u Kolašinskoj ulici u severnom delu Kosovske Mitrovice.
KM: U tuči povređena dvojica muškaraca
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Jedan od njih, koji je bio pod dejstvom alkohola, zadobio je povredu desne potkolenice i nalazi se u bolnici, dok je drugi, koji je zadobio povredu glave, priveden, potvrđeno je za Kontakt Plus u kosovskoj policiji.

Zamenik komandira kosovske policije za region Sever Besim Hoti rekao je za Kontakt Plus da je do tuče došlo posle ponoći u jednoj kafani u Kolašinskoj ulici.

“Oko 00.40h u Kolašinskoj ulici došlo je do tuče dvojice muškaraca srpske nacionalnosti. Veruje se da je tokom tuče upotrebljen i nož, kojim je osumnjičeni naneo žrtvi posekotinu u predelu desne potkolenice, a isti je zadobio povredu glave. Osumnjičeni je zadržan na posmatranju, a pošto je bio pod dejstvom alkohola, pismena izjava od njega će biti uzeta nakon otrežnjenja”, rekao je Hoti, dodajući da je drugi muškarac, takođe srpske nacionalnosti, za kojeg se sumnja da je izvršio napad, priveden.

On je dodao da će slučaj biti okarakterisan po nalogu tužioca.

Kosovska policija privela je sinoć još jedno lice romske nacionalnosti, osumnjičenog za krivično delo teške krađe. Hoti je rekao da je osumnjičeni tokom saslušanja priznao još više od tri krivična dela krađe. Njemu je određen pritvor od 48 sati.

“Istražni policajci tokom istrage u vezi slučaja teške krađe identifikovali su jednog osumničenog (1993.), romske etničke pripadnosti. On je uhapšen za jedno krivično delo teške krađe, a nakon operativnog rada sa njim, on je priznao još više od tri dela teške krađe”, rekao je Hoti.

On je dodao da je tužilac za osumnjičenog naložio pritvor od 48 sati, a policija će raditi na ovom slučaju u cilju rasvetljavanja svih navedenih krivičnih dela teške krađe.

Što se tiče istrage o ubistvu tridesesetdvogodišnjeg Srbina M. Š. prošle nedelje u Kosovskoj Mitrovici, Hoti je rekao da policija i dalje intenzivno traga za osumnjičenim I.R.

“Istražitelji su uzeli izjave od 13 mogućih svedoka, ostaje nam samo da lociramo potencijalnog osumnjičenog I izvršimo njegovo hapšenje. U okviru potrage za osumnjičenim, policija je izvršila pretres I kontrolu nekoliko lokacija u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Hoti.

M.Š.(1985.) je od zadobijene dve ubodne rane, najverovatnije nožem, preminuo u KBC Kosovska Mitrovica u noći između srede i četvrtka, a za osumnjičenim za ubistvo koji je poznat policiji se još uvek traga.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021