Vesti
Hronika

KM: U tuči povređena dvojica muškaraca

Dvojica muškaraca srpske nacionalnosti povređena su u noćašnjoj tuči u Kolašinskoj ulici u severnom delu Kosovske Mitrovice.
KM: U tuči povređena dvojica muškaraca
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Jedan od njih, koji je bio pod dejstvom alkohola, zadobio je povredu desne potkolenice i nalazi se u bolnici, dok je drugi, koji je zadobio povredu glave, priveden, potvrđeno je za Kontakt Plus u kosovskoj policiji.

Zamenik komandira kosovske policije za region Sever Besim Hoti rekao je za Kontakt Plus da je do tuče došlo posle ponoći u jednoj kafani u Kolašinskoj ulici.

“Oko 00.40h u Kolašinskoj ulici došlo je do tuče dvojice muškaraca srpske nacionalnosti. Veruje se da je tokom tuče upotrebljen i nož, kojim je osumnjičeni naneo žrtvi posekotinu u predelu desne potkolenice, a isti je zadobio povredu glave. Osumnjičeni je zadržan na posmatranju, a pošto je bio pod dejstvom alkohola, pismena izjava od njega će biti uzeta nakon otrežnjenja”, rekao je Hoti, dodajući da je drugi muškarac, takođe srpske nacionalnosti, za kojeg se sumnja da je izvršio napad, priveden.

On je dodao da će slučaj biti okarakterisan po nalogu tužioca.

Kosovska policija privela je sinoć još jedno lice romske nacionalnosti, osumnjičenog za krivično delo teške krađe. Hoti je rekao da je osumnjičeni tokom saslušanja priznao još više od tri krivična dela krađe. Njemu je određen pritvor od 48 sati.

“Istražni policajci tokom istrage u vezi slučaja teške krađe identifikovali su jednog osumničenog (1993.), romske etničke pripadnosti. On je uhapšen za jedno krivično delo teške krađe, a nakon operativnog rada sa njim, on je priznao još više od tri dela teške krađe”, rekao je Hoti.

On je dodao da je tužilac za osumnjičenog naložio pritvor od 48 sati, a policija će raditi na ovom slučaju u cilju rasvetljavanja svih navedenih krivičnih dela teške krađe.

Što se tiče istrage o ubistvu tridesesetdvogodišnjeg Srbina M. Š. prošle nedelje u Kosovskoj Mitrovici, Hoti je rekao da policija i dalje intenzivno traga za osumnjičenim I.R.

“Istražitelji su uzeli izjave od 13 mogućih svedoka, ostaje nam samo da lociramo potencijalnog osumnjičenog I izvršimo njegovo hapšenje. U okviru potrage za osumnjičenim, policija je izvršila pretres I kontrolu nekoliko lokacija u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Hoti.

M.Š.(1985.) je od zadobijene dve ubodne rane, najverovatnije nožem, preminuo u KBC Kosovska Mitrovica u noći između srede i četvrtka, a za osumnjičenim za ubistvo koji je poznat policiji se još uvek traga.Ostale vesti

Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020
Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020