Vesti
Hronika

KM: Sirene za vazdušnu opasnost i akcija kosovskih snaga od ranih jutarnjih časova

U naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici u toku je policijska akcija, javlja portal Кossev pozivajući se na kosovski medij Кaljzo. Кaljzo, koji i video prilogom prati događaje u severnom delu podeljenog grada, javlja da se radi o velikoj akciji protiv krijumčara i kriminalaca u Severnoj Mitrovici.
KM: Sirene za vazdušnu opasnost i akcija kosovskih snaga od ranih jutarnjih časova
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

U kosovskoj policiji još uvke nema zvaničnih infomracija o tome šta se događa, a akcije kosovksih specijalaca su najavile sirene za opasnost od ranih jutarnjih sati koje su se prvo oglasili u Кosovskoj Mitovici, a kasnije i u Zubinom Potoku.

Prištinski portal Indeksi.onlajn javlja da su Specijalne jedinice Кosovske policije danas preduzele akcije u četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na severu Кosova.

Prema izvorima КosovaPress, najmanje pet osoba je uhapšeno pod sumnjom za organizovani kriminal. Operacija je započela rano jutros, a sirene za opasnost koji koriste Srbi na severu počele su da zavijanjem upozoravaju građanstvo još oko 6:00 časova. Sirene su se začule i sat vremena kasnije, a za sada, kako prenosi Kossev, nema okupljanje građana.

Funkcioneri i članovi Srpske liste, koji su u Beogradu zbog sednice Skupštine Srbije posvećene KiM, uputili su se jutros u Kosovsku Mitrovicu.Ostale vesti

Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021
Kancelarija za KiM: U Velikoj Hoči napadnut Miroslav Lukić

"Meštanin Velike Hoče Miroslav Lukić napadnut je sinoć oko devet sati od strane trojice Albanaca, koji su ga prvo verbalno vređali, a potom i fizički napali. On je zadobio prelom nosa i nalazi se na bolničkoj opservaciji. O slučaju je obaveštena policija, a napadač je priveden", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 06.05.2021
Saobraćajna nesreća na putu između Gračanice i Lapljeg Sela
Na putu između Gračanice i Lapljeg Sele dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povređen mladić, vozač automobila, koji je nakon ukazane prve pomoći, prebačen na odeljenje hirurgije na dalje lečenje, kazala je za RTV Kim doktorka Bojana Rajković.
  • 03.05.2021
Obeležena 22. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici
Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je 22. godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici, kada su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.
  • 02.05.2021
Nastavljeno suđenje Rikalu i ostalim optuženima za korupciju
Nekadašnji kosovski ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo i još sedam bivših zvaničnika optuženih za korupciju, danas su u prištinskom sudu imali uvodno obraćanje.
  • 27.04.2021
Preminuo slikar i vajar Miloš Šobajić
Slavni slikar i vajar Miloš Šobajić preminuo je sinoć u bolnici od posledica virusa korona, potvrđeno je Sputnjiku.
  • 24.04.2021