Vesti
Hronika

KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara

Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Krivično delo je okvalifikovano kao napad na službeno lice, rekao je Radović.

“Istražno operativnim radom identifikovano je i pronađeno lice, radi se o kosovskom Srbinu M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice. On je saslušan u prisustvu branioca i u potpunosti je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret“ – naveo je Radović.

Odlukom nadležnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati i protiv njega će biti podneta krivična prijava, dodao je policijski portparol.

Novinar Gazete Blic zadobio je lakše telesne povrede, nakon što je 23.marta fizički napadnut u severnom delu Mitrovice, u blizini Tehničke škole.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020