Vesti
Hronika

KM: Prijavljena tri slučaja pokušaja otmice dece

U poslednjih desetak dana policiji u Kosovskoj Mitrovici prijavljena su tri slučaja pokušaja otmice dece zbog čega će, kako je danas najavljeno, biti povećan broj policajaca u blizini škola u ovom gradu.
KM: Prijavljena tri slučaja pokušaja otmice dece
Severna Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Kosovska policija privela je sinoć u Kosovskoj Mitrovici jednog kosovskog Albanca za kojeg je sumnjala da je umešan u ove slučajeve, ali je on ubrzo pušten na slobodu jer od strane dece i roditelja nije identifokovan.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić kaže za Kontakt plus radio da je policija upoznata sa sumnjama pokušaja otmice dece, ali da je tužilac to kvalifokovao kao krivično delo krađe i krivično delo napada.

"Vezano za ove slučajeve, preduzeli smo mere i radnje, a jedna od mera je da će biti povećan broj policajaca u blizini škola. Takođe preduzimamo i druge mere o kojima zbog interesa istrage ne mogu da govorim", rekao je Bojić.

Prema tvrdnjama roditelja slučajevi pokušaja otmice dogodili su se u centru Kosovske Mitrovice zbog čega su uplašeni, pa mnogi od njih ovih dana svoju decu prate na putu od kuće do škole i nazad.

Prvi pokušaj otmice registrovan je u selu Babin Most početkom maja ove godine kada su otmicari na silu pokušali da jednu srpsku devojčicu uvuku u svoje vozilo.Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021