Vesti
Hronika

KM: Poplavljena domaćinstva u Bošnjačkoj mahali

Usled obilnih padavina u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici nekoliko domaćinstva je poplavljeno. Opština Kosovska Mitrovica apeluje na građane da hitno krenu ka istočnom mostu u ovom delu grada, kako bi pomogli u punjenju džakova sa peskom i izgradnji nasipa.

 • 19.01.2023
 • 16:09 h
 • Hronika
 • izvor: Radio Kosovska Mitrovica, KoSSev
 • komentara:
 • pregleda: 455
KM: Poplavljena domaćinstva u Bošnjačkoj mahali
Poplavljena domaćinstva u Bošnjačkoj mahali (Foto Radio Mitrovica Sever)

Kako javljaju novinari Radija Kosovska Mitrovica sa terena, situacija je alarmanta.

Na terenu su spasilačke ekipe i pripadnici vatrogasnih jedinica, koje čamcima evakuišu ugroženo stanovništvo.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić apelovao je na građane da se organizuju i da dođu kod istočnog mosta kako bi pomogli službama u sprečavanju veće štete, jer voda brzo nadolazi u sve većoj količini.

Portal KoSSev navodi da je deo stanovništva samoinicijativno jutros napustilo domove, a oni koji su ostali blokirani su u svojim kućama.

Situacija je kritična i u Nemanjinoj ulici u ovom naselju.

Voda je već ušla u ulaze dve zgrade, stanovništvo se samoinicijativno evakuiše. Ujedno, kamionom se izvlače zaglavljena vozila.

Reporter KoSSev-a navodi voda sve više nadolazi. Na licu mesta su, osim samih građana, i spasilačke ekipe, kako bi pomogli u evakuaciji ugroženog stanovništva.

Jedan od vatrogasaca kazao je da oni sada čekaju i čamce, te da, iako je kiša trenutno prestala, postoji bojazan da će voda još više da nadolazi.

U zgradi „Beograđanka“, voda je ušla i u stanove na prvom spratu.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
 • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
 • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
 • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
 • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

 • 24.01.2023