Vesti
Hronika

KM: Policajac povređen u incidentu u kafe-baru "Trojka"

Pripadnik Kosovske policije povređen je prilikom sinoćne intervencije u kafe-baru “Trojka” u severnom delu Mitrovice.
KM: Policajac povređen u incidentu u kafe-baru
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Policija je u noći između utorka i srede, oko 00:30h, obaveštena da iz lokala “Trojka” u ulici Džona Kenedija, dopiru glasna muzika i galama.

Pripadnici interventne jedinice Kosovske policije izašli su na lice mesta i vlasnika lokala dva puta upozorili da krši mere zabrane kretanja i rada ugostiteljskih objekata, koje je ograničeno u toku aktuelne pandemije korona virusa, međutim on se na to nije obazirao, kažu iz policije.

“U lokalu je zatečeno više lica. Intervenisala je patrola i tom prilikom su osumnjičena lica koja su bila pod uticajem alkohola, vrlo agresivno reagovala i nisu postupila prema naređenjima policije. Tom prilikom je napadnut i povređen jedan policijski službenik”, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Privedeno je i u stanici policije saslušano šest lica - N.S. (1990), P.M. (1993), A.T. (2000), A.V. (1996), A.K (1989) i D.K. (1993).

Vlasnik lokala će dobiti prijavu zbog nepoštovanja mera propisanih u cilju sprečavanja širenja korona virusa, a šestoro osumnjičenih biće novčano kažnjeno zbog nepoštovanja mera o zabrani kretanja tokom pandemije, dodaje se u saopštenju.

O svemu je obavešten dežurni tužilac i osumnjičenima odredio mera pritvora u trajanju od 24h. Istraga o ovom slučaju se nastavlja.Ostale vesti

Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020