Vesti
Hronika

KM: Počinje suđenje albanskim maloletnicima

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, pred većem za maloletnike kojim će predsedavati sudija Euleksa Nuno De Madeuira, danas bi trebalo da počne suđenje šestorici maloletnika albanske nacionalnosti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.
KM: Počinje suđenje albanskim maloletnicima
Kosovska Mitrovica - most na Ibru (Foto arhiva Kim)

Šestorica albanskih maloletnika okrivljeni su da su 9. aprila 2015. godine, došavši iz južnog dela Kosovske Mitrovice, napali prvo fizički, a zatim i noževima trojicu srpskih mladića među kojima je bio i maloletni Nikola Saveljić koji je tada teško povređen.

Euleksov tužilac Paskal Parsuns ih tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, raspirivanje verske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti, krađu i pretnju, javio je mitrovički Radio Kontakt plus.

Pozivajući se na izvore iz istrage Kontakt plus javlja da je ova grupa maloletnika, koja je već od ranije poznata policiji, optužena i da je 27. maja 2015. godine noževima i pištoljem napala još trojicu Srba u blizini perionice automobila, a kasnije, u ulici Kralja Petra Prvog, skidala srpske zastave i noževima i repetiranim pištoljem pretila prisutnim građanima.

Suđenje je planirano da se održi, prema izvorima iz suda, od 2. do 10. februara, a oštećene srpske mladiće će pred sudom zastupati njihovi roditelji.Ostale vesti

Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020
Branioci optuženih očekaju skori nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića
Advokati odbrane u slučaju ubistva Olivera Ivanovića očekuju da će uskoro biti zakazano drugo pripremno ročište koje je sredinom marta odloženo zbog pandemije Kovid 19.
  • 01.06.2020
Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020