KM: Obeležen Dan pobede

Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, obeležen je danas polaganjem cveća na spomenik rudarima, junacima iz Narodnooslobodilačke borbe, na brdu “Kukavica” iznad Kosovske Mitrovice.

Podeli ovaj članak sa:
 • Polaganje venca (Foto Kontakt)

Predsednik Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) - Slobodan Bogićević, kaže da su se okupili da odaju poštu palim borcima.

“Na dan pobede nad fašizmom, došli smo da se poklonimo i odamo poštu i veliku zahvalnost borcima koji su poginuli u borbi za oslobođenje našeg grada. Nikada nećemo zaboraviti njihove žrtve, patnje i mučenja. Hvala im i slava im,” - kazao je Bogićević.

Dan pobede nad fašizmom je dan kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

Slavi se 9. maja, iako je Drugi svetski rat konačno završen tek nekoliko meseci kasnije, bezuslovnom kapitulacijom carskog Japana posle tragične upotrebe atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju.

Ostale vesti

 • Leposavić: Pokrenut krivični postupak protiv policajaca

  Leposavić: Pokrenut krivični postupak protiv policajaca

  Policijski inspektorat Kosova pokrenuo je krivični postupak i preporučio Kosovskoj policiji da suspenduje pet policajaca iz policijske stanice u Leposaviću do kraja istrage, zbog sumnje da su maloletniku iz Leposavića 18. maja usled prekomerne upotrebe sile naneli telesne povrede, prenosi KoSSev.

 • Uhapšen Remzi Šalja, sledeća stanica Hag

  Uhapšen Remzi Šalja, sledeća stanica Hag

  Jedan od lokalnih komandanata Oslobodilačke vojske Kosova Remzi Šalja, koji je u januaru "nestao" posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda pred kojim će se voditi procesi protiv bivših pripadnika OVK, uhapšen je za sada na nepoznatoj lokaciji, javljaju prištinski mediji.

 • Rahim Hašimi oslobođen, ostaloj četvorici određen pritvor

  Rahim Hašimi oslobođen, ostaloj četvorici određen pritvor

  Četvorici Albanaca uhapšenih u akciji „Talas“ određen je jednomesečni pritvor, dok je Rahim Hašimi oslobođen, prenosi Gazeta Express. Hašimi je, prema tvrdnjama medija, blizak PDK, a takođe je ispitan i od strane Kancelarije specijalnog tužioca u Hagu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane