KM: Nova serija trovanja pasa

U Kosovskoj Mitrovici u toku je nova serija trovanja životinja. Tela više od petnaest ljubimaca grada, od utorka su pronađena na više lokacija. Iako su slučajevi prijavljeni policiji, odgovor na pitanje "ko je odgovoran za dela koja su zakonom kažnjiva", i dalje ostaje misterija.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Iz Udruženja za zaštitu životinja „Šapa“ u utorak je rečeno KoSSev-u da je više uginulih pasa pronađeno na više lokacija u gradu, što je i prijavljeno policiji.

Međutim, sa svakim sledećim danom, tela četvoronožnih višegodišnjih stanovnika ovog grada pronalažena su na različitim lokacijama.

U ulici Knjaza Miloša, „u klub odabranih“, kako je saopšteno iz „Šape“ još u sredu, otišao je Džesi.

Kod Sreza je juče pronađen još jedan pas, kao i mačka preko puta restorana „Mreža“. Istog dana, na dve različite lokacije pronađena su još dva psa.

Kako je u međuvremenu saopšteno iz ovog udruženja za KoSSev, ukupan broj uginulih životinja koji je poznat „Šapi“ je sedamnaest, ne računajući ptice čija tela, kako navode, svakodnevno pronalaze građani Mitrovice.

Svakim danom ovo udruženje, a nakon obaveštenja građana, prijavljivalo je Kosovskoj policiji nove slučajeve uginulih pasa, međutim, iz policije im je poručeno da „više ne pozivaju policiju“ kada nađu nova tela otrovanih pasa nego „da ih sve objedine u jednu prijavu“.

Ovo udruženje takođe navodi da se na ulicama, kojima prolaze ljudi, i na kojima se svakodnevno igraju i deca, i dalje nalazi otrov koji je u tečnom obliku, kao i da barem jedno telo uginulog psa već 24 sata nije sklonjeno sa ulice.

Navode da sumnjaju da je broj uginulih pasa čak i veći nego što je njima poznato, na šta ih navodi činjenica da u pojedinim delovima grada već više dana ne viđaju nekada stalne krznene stanovnike.

Članovi udruženja za zaštitu životinja za ponedeljak najavljuju održavanje sastanka, nakon čega će odlučiti o daljim koracima.

Još jednom upozoravaju građane da je bacanje otrova štetno kako za krznene prijatelje ljudi, tako i za odrasle osobe, a pogotovo decu.

Do objavljivanja ove vesti, KoSSev iz Kosovske policije nije uspeo da dobije informacije o ovom slučaju.

Kosovska Mitrovica nije jedini grad u našem regionu u kojem je fenomen masovnog trovanja pasa prisutan.

Isti slučaj dogodio se nedavno u Prokuplju nakon čega su se udruženja i ljubitelji životinja udružili i sa krivičnom prijavom zakucali na vrata Osnovnog tužilaštva.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane