Vesti
Hronika

KM: Nastavljena iskopavanja na groblju, pronađeni posmrtni ostaci dva tela

Pripadnici sudske medicine, Kosovske policije, istražitelji i članovi Komisije za nestala lica kosovske Vlade danas su ponovo, više od dva sata, vršili iskopavanja na muslimanskom groblju u severnom delu Mitrovice.
KM: Nastavljena iskopavanja na groblju, pronađeni posmrtni ostaci dva tela
Iskopavanje na gorblju u KM (Foto Kosovo onlajn)

Prenk Đetaj iz Komisije za nestala lica, za Kosovo Online potvrdio je da su pronađeni posmrtni ostaci dve osobe.

„I ranije je bilo provera na ovom groblju, a danas smo došli da proverimo informacije o posmrtnim ostacima dva tela, za koje se sumnja da su tokom rata ilegalno zakopana ovde. Morali smo da tražimo dozvolu porodice preko čijeg groba je telo koje tražimo bilo zakopano“, kaže Đetaj.

Đetaj je naglasio, da su tokom iskopavanja pronađeni posmrtni ostaci, koji će biti poslati na Institut za sudsku medicinu u Prištini.

„Pronašli smo posmrtne ostatke dve osobe, koji će biti poslati na Institut za sudsku medicinu, gde će se odraditi analize DNK uzorka i utvrditi identitet tih osoba. Postoje još uvek neke neproverene informacije, koje ćemo proveriti“, kaže Đetaj i dodaje da će se nastaviti rad na potrazi za nestalim osobama.

Slična iskopavanja izvršena su prošle nedelje i na lokaciji između Univerziteta i hrama Hrista Spasa u Prištini, ali posle tri dana potrage nisu pronađeni dokazi koji potvrđuju da se u tom delu nalazi masovna grobnica Albanaca nestalih tokom rata 1999. godine.Ostale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020