Vesti
Hronika

KM: Nastavljena iskopavanja na groblju, pronađeni posmrtni ostaci dva tela

Pripadnici sudske medicine, Kosovske policije, istražitelji i članovi Komisije za nestala lica kosovske Vlade danas su ponovo, više od dva sata, vršili iskopavanja na muslimanskom groblju u severnom delu Mitrovice.
KM: Nastavljena iskopavanja na groblju, pronađeni posmrtni ostaci dva tela
Iskopavanje na gorblju u KM (Foto Kosovo onlajn)

Prenk Đetaj iz Komisije za nestala lica, za Kosovo Online potvrdio je da su pronađeni posmrtni ostaci dve osobe.

„I ranije je bilo provera na ovom groblju, a danas smo došli da proverimo informacije o posmrtnim ostacima dva tela, za koje se sumnja da su tokom rata ilegalno zakopana ovde. Morali smo da tražimo dozvolu porodice preko čijeg groba je telo koje tražimo bilo zakopano“, kaže Đetaj.

Đetaj je naglasio, da su tokom iskopavanja pronađeni posmrtni ostaci, koji će biti poslati na Institut za sudsku medicinu u Prištini.

„Pronašli smo posmrtne ostatke dve osobe, koji će biti poslati na Institut za sudsku medicinu, gde će se odraditi analize DNK uzorka i utvrditi identitet tih osoba. Postoje još uvek neke neproverene informacije, koje ćemo proveriti“, kaže Đetaj i dodaje da će se nastaviti rad na potrazi za nestalim osobama.

Slična iskopavanja izvršena su prošle nedelje i na lokaciji između Univerziteta i hrama Hrista Spasa u Prištini, ali posle tri dana potrage nisu pronađeni dokazi koji potvrđuju da se u tom delu nalazi masovna grobnica Albanaca nestalih tokom rata 1999. godine.Ostale vesti

Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021
Osmani, Kurti i Konjufca odali počast palim vojnicima NATO-a

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik parlamenta Gljauk Konjifca odali su počast polaganjem venaca na Spomen-ploču palim NATO vojnicima, povodom 22. godišnjice "Dana mira", prenosi Koha.

  • 12.06.2021
Zabranjen ulazak vernicima iz Beograda na Kosovo
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda koji su krenuli u posetu manastirima na Kosovu vraćeni su danas sa prelaza Jarinje, saznaje RTV Kim. Nezadovoljni hodočasnici su neko vreme držali prelaz u blokadi, protestujući zbog zabrane ulaska na Kosovo.
  • 12.06.2021
Priština: Održan protest studenata. Novi grafit i poruke na vratima hrama
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini održan je protest nezadovoljnih albanskih studenata zbog jučerašnje liturgije. Na vratima hrama aktivnisti Socijaldemokratske partije ispisali su novi grafit sa porukom "simbol šovinizma postaje svetinja sa blagoslovom Aljbina Kurtija”.
  • 11.06.2021
Na hramu Hrista Spasa ispisan grafit

Na nedovršenom hramu Hrista Spasa u Prištini osvanuo je grafit "Isus mrzi Srbe“, objavio je diplomata i pisac Jan Bankroft.

  • 11.06.2021