Vesti
Hronika

KM: Napadnut Srbin, traga se za osumnjičenima

Kosovskoj policiji prijavljeno je da su četiri nepoznate osobe albanske nacionalnosti u noći između 31. januara i 1. februara fizički napale Srbina M. M. (1986) u ulici Knjaza Miloša u Severnoj Mitrovici, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
KM: Napadnut Srbin, traga se za osumnjičenima
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Prema prijavi, do napada je došlo oko 22:00 u petak, dok je policija nakon ponoći dobila obaveštenje iz mitrovičkog KBC da se kod njih nalazi osoba sa povredama zadobijenim najverovatnije u tuči.

Radović navodi da je povređeni Srbin bio u vidno pijanom stanju te da je usmeno naveo da je napadnut tupim predmetom u ulici Knjaza Miloša u blizini istočnog mosta od strane četiri osobe albanske nacionalnosti starosti 18-19 godina.

Povređeni je operisan a prema navodima doktora reč je o teškim telesnim povredama opasnim po život.

Policija nije uspela da pronađe eventualne svedoke. Dežurni tužilac je delo okarakterisao kao teške telesne povrede, istraga je u toku.

Teška krađa u Zvečanu
U selu Joševik u Zvečanu juče se sa druge strane dogodila teška krađa.

Kako je Srbin iz ovog sela prijavio policiji, nepoznati osumnjičeni je silom ušao u njegovu kuću prilikom čega mu je ukrao jednu pušku i novac.

Slučaj se dalje istražuje.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020