Vesti
Hronika

KM: Napad i pokušaj otmice?

U severnom delu Mitrovice juče napadnuta devojčica, javlja Konatakt plus radio. Roditelj jedanaestogodišnjeg dečaka iz Kosovske Mitrovice prijavio je 12.novembra da je nepoznato lice pokušalo otmicu njegovog sina. Policija istražuje slučajeve.
KM: Napad i pokušaj otmice?
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Policija aktivno radi na rasvetljavanju ovih slučajeva, kazao je za Kontakt Plus  regionalni šef operative Kosovske policije  Željko Bojić. Prema njegovim rečima ovi pokušaji su registrovani kao krivično delo- pokušaj krađe i krivično delo- pokušaj napada.

 “Policiji su prijavljena dva slučaja, koji ne isključuju mogućnost da su povezani. Nakon uzetih izjava i upoznavanja tužioca sa činjeničnim stanjem o ovim slučajevima, nisu to celi elementi  krivičnog dela pokušaja otmice, već su  ovi slučajevi po nalogu nadležnog  tužioca registrovani kao krivično delo- pokušaj krađe i krivično delo pokušaj- napada. Policiji su prijavljena dva slučaja i ti slučajevi  ne isključuju mogućnost da su povezani”, ponovio je Bojić.  

Policija je izradila operativni plan i preduzela sve mere u cilju rasvetljavanja ovih krivičnih dela. On apeluje na roditelje, prosvetne radnike igrađane da o svim negativnim pojavama o kojima saznaju u razgovoru sa decom , ali i sumnjivim licima koja se eventualno pojavljuju  u blizini škola obaveste policiju na broj  028 192 ili najbližu policijsku  patrol.

Bojić kaže da u potpunosti razumeju uznemirenost građana , te da će u blizini svake škole biti prisutni policijski službenici, a biće preduzete i druge radnje o kojima za sada u interesu istrage ne može da govori.Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021