Vesti
Hronika

KM: Na vozila sa srpskim tablicama postavljene preteće poruke

Jutros su na automobilima sa srpskim registarskim oznakama parkiranim na ulicama Kosovske Mitrovice osvanule preteće poruke, potvrdio je za RTV Kim Dejan Nedeljković. Vozači koji još uvek nisu skinuli saobraćajne oznake izdate u gradovima Srbije su na šoferšajbnama zatekli poruke koje liče na probne RKS tablice, ali na kojima crvenim slovima piše "A za ove tablice j..... vam mamice".
KM: Na vozila sa srpskim tablicama postavljene preteće poruke
Poruke na automobilima po Kosovskoj Mitrovici (Foto Dejan Nedeljković)

Poruke su postavljene po automobilima parkiranim širom grada, kaže građanski aktivista i analitičar iz Kosovske Mitrovice Dejan Nedeljković. On ove poruke tumači kao upozorenje građanima da ne uzimaju probne RKS tablice.

"Mahom su postavljene na kolima sa tablicama iz Srbije, iako ista nemaju probne RKS na šoferšajabni. Posle paljenja kancelarijje u Zubinom Potoku i bombe u Zvečanu, ali i navodne korone u Mitrovici, jasno je da probne tablice na severu ne bi bilo dobro da iko uzme - zbog barikada, kampanje itd", naveo je on.

Nedljković je istakao da su probne tablice za sada uzeli samo građani koji rade u institucijama južno od Ibra i to zbog neophodnosti svakodnevnog putovanja.

"Iz istog razloga nisam hteo da uzmem probne tablice jer sam očekivao ovako nešto", rekao je on.

Nedeljković smatra čudnim to što određenim krugovima ne smeta što su, kako kaže, predstavnici Srpske liste još uvek u Vladi i Skupštini Kosova, te u kosovskim opštinama, ali im smetaju probne tablice.Ostale vesti

Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021