Vesti
Hronika

KM: Na vozila sa srpskim tablicama postavljene preteće poruke

Jutros su na automobilima sa srpskim registarskim oznakama parkiranim na ulicama Kosovske Mitrovice osvanule preteće poruke, potvrdio je za RTV Kim Dejan Nedeljković. Vozači koji još uvek nisu skinuli saobraćajne oznake izdate u gradovima Srbije su na šoferšajbnama zatekli poruke koje liče na probne RKS tablice, ali na kojima crvenim slovima piše "A za ove tablice j..... vam mamice".
KM: Na vozila sa srpskim tablicama postavljene preteće poruke
Poruke na automobilima po Kosovskoj Mitrovici (Foto Dejan Nedeljković)

Poruke su postavljene po automobilima parkiranim širom grada, kaže građanski aktivista i analitičar iz Kosovske Mitrovice Dejan Nedeljković. On ove poruke tumači kao upozorenje građanima da ne uzimaju probne RKS tablice.

"Mahom su postavljene na kolima sa tablicama iz Srbije, iako ista nemaju probne RKS na šoferšajabni. Posle paljenja kancelarijje u Zubinom Potoku i bombe u Zvečanu, ali i navodne korone u Mitrovici, jasno je da probne tablice na severu ne bi bilo dobro da iko uzme - zbog barikada, kampanje itd", naveo je on.

Nedljković je istakao da su probne tablice za sada uzeli samo građani koji rade u institucijama južno od Ibra i to zbog neophodnosti svakodnevnog putovanja.

"Iz istog razloga nisam hteo da uzmem probne tablice jer sam očekivao ovako nešto", rekao je on.

Nedeljković smatra čudnim to što određenim krugovima ne smeta što su, kako kaže, predstavnici Srpske liste još uvek u Vladi i Skupštini Kosova, te u kosovskim opštinama, ali im smetaju probne tablice.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022