KM: Mladić operisan i stabilan

Mladić koji je sinoć uboden nožem u Kosovskoj Mitrovici, operisan je i nalazi se u stabilnom stanju ali je i dalje životno ugrožen, izjavio je sinoć doktor Saša Dimkić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Glavni most u Kosovskoj Mitrovici (Foto arhiva Kim)

“Radi se o povredama nanetim oštrim predmetom od pozadi i to su ozbiljne povrede”, rekao je Dimkić i dodao da su sedamnaestogodišnjem N.S. povređeni desna strana grudnog koša, desno plućno krilo, dijafragma i jetra.

Napad na mladića srpske nacionalnosti dogodio se oko 18 sati dok je bio sa još dvojicom mladića, koji su uspeli da pobegnu.

Prema navodima svedoka, njega je u blizini Parka mira, napalo između šest i sedam mladih osoba, koje su došle sa južne, albanske strane, tog grada.

“Oko 17:50, u blizini glavnog mosta u Severnoj Mitrovici, iz pravca južnog dela, došlo je sedam sa kapuljačama na glavama. Tom prilikom nanela su povrede N.S., rođenom 1998. godine, oštrim predmetom u predelu grudi. Lice je zbrinuto u bolnici”, potvrdio je za KoSSev regionalni komandir Kosovske policije Željko Bojić.

Nakon incidenta napadači su pobegli u južni deo Kosovske Mitrovice, kazali su svedoci.

Bojić je naveo i da su u blizini mosta bili pripadnici kosovske policije ali da niko nije uhapšen jer se sve desilo iznenada i bez povoda.

Hodžić: Kukavički čin

Glavna i izvršna službenica Administrativne kancelarije Severne Mitrovice Adrijana Hodžić najoštrije je osudila ranjavanje sedamnaestogodišnjeg mladića u severnom delu Mitrovice.

Ranjavanje mladića kod glavnog mosta, koji je izboden nožem u grudi, Hodžić je nazvala “kukavičkim činom, koji je neprihvatljiv u bilo kojem civilizovanom društvu”.

“Ovakva vrsta nasilja utiče na lokalno stanovništvo i pogubno utiče na mir i stabilnost”, upozorila je Hodžić.

Rašić: Šokiran sam

Poslanik u skupštini Kosova i predsednik Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić saopštio je sinoć da je “duboko šokiran” zbog vesti o napadu u severnom delu Mitrovice.

“Kfor, Euleks i Kosovska policija moraju da istraže ovaj napad i da osiguraju bezbednost građanima” istakao je Rašić u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane