Vesti
Hronika

KM: Mladić operisan i stabilan

Mladić koji je sinoć uboden nožem u Kosovskoj Mitrovici, operisan je i nalazi se u stabilnom stanju ali je i dalje životno ugrožen, izjavio je sinoć doktor Saša Dimkić.
KM: Mladić operisan i stabilan
Glavni most u Kosovskoj Mitrovici (Foto arhiva Kim)

“Radi se o povredama nanetim oštrim predmetom od pozadi i to su ozbiljne povrede”, rekao je Dimkić i dodao da su sedamnaestogodišnjem N.S. povređeni desna strana grudnog koša, desno plućno krilo, dijafragma i jetra.

Napad na mladića srpske nacionalnosti dogodio se oko 18 sati dok je bio sa još dvojicom mladića, koji su uspeli da pobegnu.

Prema navodima svedoka, njega je u blizini Parka mira, napalo između šest i sedam mladih osoba, koje su došle sa južne, albanske strane, tog grada.

“Oko 17:50, u blizini glavnog mosta u Severnoj Mitrovici, iz pravca južnog dela, došlo je sedam sa kapuljačama na glavama. Tom prilikom nanela su povrede N.S., rođenom 1998. godine, oštrim predmetom u predelu grudi. Lice je zbrinuto u bolnici”, potvrdio je za KoSSev regionalni komandir Kosovske policije Željko Bojić.

Nakon incidenta napadači su pobegli u južni deo Kosovske Mitrovice, kazali su svedoci.

Bojić je naveo i da su u blizini mosta bili pripadnici kosovske policije ali da niko nije uhapšen jer se sve desilo iznenada i bez povoda.

Hodžić: Kukavički čin

Glavna i izvršna službenica Administrativne kancelarije Severne Mitrovice Adrijana Hodžić najoštrije je osudila ranjavanje sedamnaestogodišnjeg mladića u severnom delu Mitrovice.

Ranjavanje mladića kod glavnog mosta, koji je izboden nožem u grudi, Hodžić je nazvala “kukavičkim činom, koji je neprihvatljiv u bilo kojem civilizovanom društvu”.

“Ovakva vrsta nasilja utiče na lokalno stanovništvo i pogubno utiče na mir i stabilnost”, upozorila je Hodžić.

Rašić: Šokiran sam

Poslanik u skupštini Kosova i predsednik Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić saopštio je sinoć da je “duboko šokiran” zbog vesti o napadu u severnom delu Mitrovice.

“Kfor, Euleks i Kosovska policija moraju da istraže ovaj napad i da osiguraju bezbednost građanima” istakao je Rašić u saopštenju.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020
Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020