Vesti
Hronika

KM: Mesec dana pritvora uhapšenom zbog razbojništva, za drugim licem se traga

Kosovskom Srbinu N.S.( 1989.), osumnjičenom za krivično delo razbojništva, počinjeno u severnom delu Mitrovice 1. aprila, određen je jednomesečni pritvor, dok je drugo lice, takođe osumnjičeno za ovo krivično delo i dalje u bekstvu i za njim se traga, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
KM: Mesec dana pritvora uhapšenom zbog razbojništva, za drugim licem se traga
Kosovska Mitrovica (Foto Kim arhiva)

Osumnjičeni kosovski Srbin, 3. aprila izveden je pred sudiju Osnovnog suda u Mitrovici, izrečena mu je mera pritvora u trajanju od 30 dana i smešten je u Pritvorski centar Mitrovica-Sever.

“N.S.( 1989.) osumnjičen je za krivično delo “Razbojništvo”, koje je počinio u severnom delu Mitrovice, 1. aprila oko 22:00h u ulici Lole Ribara. On je sa još jednim NN licem, koje se nalazi u bekstvu, uz pretnju nožem i šrafcigerom oduzimao novac žrtvama”, navodi u saopštenju portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Osumnjičeni je priveden neposredno nakon izvršenja krivičnog dela, a prilikom hapšenja pružao je otpor.

Prvobitno mu je, po nalogu tužioca, određena mera zadržavanja od 48 sati, do suđenja.

Za drugim licem koje je u bekstvu i dalje se traga.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021