Vesti
Hronika

KM: Mesec dana pritvora uhapšenom zbog razbojništva, za drugim licem se traga

Kosovskom Srbinu N.S.( 1989.), osumnjičenom za krivično delo razbojništva, počinjeno u severnom delu Mitrovice 1. aprila, određen je jednomesečni pritvor, dok je drugo lice, takođe osumnjičeno za ovo krivično delo i dalje u bekstvu i za njim se traga, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
KM: Mesec dana pritvora uhapšenom zbog razbojništva, za drugim licem se traga
Kosovska Mitrovica (Foto Kim arhiva)

Osumnjičeni kosovski Srbin, 3. aprila izveden je pred sudiju Osnovnog suda u Mitrovici, izrečena mu je mera pritvora u trajanju od 30 dana i smešten je u Pritvorski centar Mitrovica-Sever.

“N.S.( 1989.) osumnjičen je za krivično delo “Razbojništvo”, koje je počinio u severnom delu Mitrovice, 1. aprila oko 22:00h u ulici Lole Ribara. On je sa još jednim NN licem, koje se nalazi u bekstvu, uz pretnju nožem i šrafcigerom oduzimao novac žrtvama”, navodi u saopštenju portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Osumnjičeni je priveden neposredno nakon izvršenja krivičnog dela, a prilikom hapšenja pružao je otpor.

Prvobitno mu je, po nalogu tužioca, određena mera zadržavanja od 48 sati, do suđenja.

Za drugim licem koje je u bekstvu i dalje se traga.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021