Vesti
Hronika

Klokot: Božidar Dejanović saslušan zbog pretnji

Gradonačelnik Opštine Klokot Božidar Dejanović prijavljen je i saslušan u Policijskoj stanici u Gnjilanu zbog pretnji Ognjenu Krčmareviću iz Vrbovca, saznaje RTV Kim. Dejanović tvrdi da su pretnje „izmišljotina“, i da za to ima svedoke.
Klokot: Božidar Dejanović saslušan zbog pretnji
Klokot (Foto arhiva Kim)

Prema informacijama iz policije, žrtva Ognjen Krčmarević, prijavio je predsednika Opštine Klokot Božidara Dejanovića zbog pretnji, a povod je bio navodni pokušaj Krčmarevića da pristupi Fejsbuk nalogu Dejanovića. Sve se odigralo u lokalnom kafiću.

„Policija je sinoć oko 21 sat dobila informaciju da se kosovski Srbin O.K. žalio da mu je bilo prećeno od drugog Srbina B.D., takođe državljanina Kosova, dok je bio u jednoj kafani u Vrbovcu“, kazao je za RTV Kim portparol Policije Kosova za region Gnjilane Ismet Hašani.

Hašani kaže da je policija izašla na uviđaj i uzela izjave od obojice, žrtve i osumnjičenog.

„Motiv za prijavu je da je žrtva pokušala da pristupi Fejsbuk nalogu osumnjičenog“, kazao je Hašani i dodao da je slučaj okarakterisan kao „pretnja“.

Ognjen Krčmarević je za RTV Kim ispričao šta se desilo i kazao da je spreman da svoje reči brani na poligrafu.

„Sedeo sam u kafiću `Duo` u Vrbovcu, kada je gradonačelnik ušao i došao do šanka gde sam ja sedeo, i kazao mi `ako još jednom pokušaš da uđeš na moj fejsbuk profil, a vec si pokusao dva puta, nema te`. Nije mi bilo jasno, pitao sam ga da li da ovo shvatim kao pretnju, on je odgovorio da je ovo poslednje upozorenje“, kazao je Krčmarević.

Gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović, koji je u ovom slučaju osumnjičeni, potvrdio je za RTV Kim da je pozvan na razgovor od strane Policije Kosova, ali da je „izmišljotina“ da je Krčmareviću pretio i da za to ima svedoke.

„Policija je već uzela izjave od tih ljudi i on (Ognjen Krčmarević) će dobiti krivičnu prjavu za lažno prijavljivanje i maltretiranje porodice, vređanje mene. Nije bilo nikakvog verbalnog sukoba, ja sam svratio do tog kafića, a sve ostalo čovek izmišlja. On će dobiti još krivičnih prijava za sve laži i klevete koje je izmislio, tako da ćemo po tom pitanju razgovarati na sudu“, kazao je Dejanović.

Dejanović je dodao da sa Krčmarevićem nije bio ni u kakvom sukobu.

„On je odbornik u Opštni Klokot i ima slobodnu volju da bira i glasa kako želi, da svoje političko opredeljenje gradi kako hoće“, kazao je Dejanović.

 Ostale vesti

Obijena kuća u Donjoj Gušterici
Lopovi su sinoć oko 21 čas upali u kuću M. Filipovića u Donjoj Gušterici i odneli zlato u vrednosti oko 3.000 evra i 400 evra u kešu.
  • 27.09.2020
Odlazak Bogoljuba Marinkovića Bogija
Danas je u Gračanici sahranjen Bogoljub Bogi Marinković (1959-2020) istaknuti član Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, glumac amater, aktivista u pozorišnom amaterizmu i radnik Doma kulture „Gračanica“.
  • 26.09.2020
Radnik Trepče preminuo usled teških povreda
Jedan radnik RMHK "Trepča" u Leposaviću, preminuo je danas nakon što je teško povređen mašinom za rad.
  • 25.09.2020
Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020