Vesti
Hronika

Klokot: Božidar Dejanović saslušan zbog pretnji

Gradonačelnik Opštine Klokot Božidar Dejanović prijavljen je i saslušan u Policijskoj stanici u Gnjilanu zbog pretnji Ognjenu Krčmareviću iz Vrbovca, saznaje RTV Kim. Dejanović tvrdi da su pretnje „izmišljotina“, i da za to ima svedoke.
Klokot: Božidar Dejanović saslušan zbog pretnji
Klokot (Foto arhiva Kim)

Prema informacijama iz policije, žrtva Ognjen Krčmarević, prijavio je predsednika Opštine Klokot Božidara Dejanovića zbog pretnji, a povod je bio navodni pokušaj Krčmarevića da pristupi Fejsbuk nalogu Dejanovića. Sve se odigralo u lokalnom kafiću.

„Policija je sinoć oko 21 sat dobila informaciju da se kosovski Srbin O.K. žalio da mu je bilo prećeno od drugog Srbina B.D., takođe državljanina Kosova, dok je bio u jednoj kafani u Vrbovcu“, kazao je za RTV Kim portparol Policije Kosova za region Gnjilane Ismet Hašani.

Hašani kaže da je policija izašla na uviđaj i uzela izjave od obojice, žrtve i osumnjičenog.

„Motiv za prijavu je da je žrtva pokušala da pristupi Fejsbuk nalogu osumnjičenog“, kazao je Hašani i dodao da je slučaj okarakterisan kao „pretnja“.

Ognjen Krčmarević je za RTV Kim ispričao šta se desilo i kazao da je spreman da svoje reči brani na poligrafu.

„Sedeo sam u kafiću `Duo` u Vrbovcu, kada je gradonačelnik ušao i došao do šanka gde sam ja sedeo, i kazao mi `ako još jednom pokušaš da uđeš na moj fejsbuk profil, a vec si pokusao dva puta, nema te`. Nije mi bilo jasno, pitao sam ga da li da ovo shvatim kao pretnju, on je odgovorio da je ovo poslednje upozorenje“, kazao je Krčmarević.

Gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović, koji je u ovom slučaju osumnjičeni, potvrdio je za RTV Kim da je pozvan na razgovor od strane Policije Kosova, ali da je „izmišljotina“ da je Krčmareviću pretio i da za to ima svedoke.

„Policija je već uzela izjave od tih ljudi i on (Ognjen Krčmarević) će dobiti krivičnu prjavu za lažno prijavljivanje i maltretiranje porodice, vređanje mene. Nije bilo nikakvog verbalnog sukoba, ja sam svratio do tog kafića, a sve ostalo čovek izmišlja. On će dobiti još krivičnih prijava za sve laži i klevete koje je izmislio, tako da ćemo po tom pitanju razgovarati na sudu“, kazao je Dejanović.

Dejanović je dodao da sa Krčmarevićem nije bio ni u kakvom sukobu.

„On je odbornik u Opštni Klokot i ima slobodnu volju da bira i glasa kako želi, da svoje političko opredeljenje gradi kako hoće“, kazao je Dejanović.

 Ostale vesti

Tači pred istražiteljima u Hagu
Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u sud u Hagu gde će biti saslušan. Prištinski advokat Tom Gaši pretpostavlja da će biti saslušan u vezi sa optužnicom koja je podignuta ‪24. aprila‬, a koja je objavljena 24. juna.
  • 13.07.2020
Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020
Tači u ponedeljak u Hagu
Predsednik Кosova Hašim Tači će u ponedeljak otputovati u Hag. Poziv na razgovor usledio je nešto manje od 20 dana od obelodanjivanja još uvek nepotvrđene optužnice protiv njega i Кadrija Veseljija za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, progone, maltretiranja i ubistva skoro 100 ljudi.
  • 08.07.2020