Vesti
Hronika

Klina: Kamenovana kuća povratnika

U sredu uveče u Klini, nepoznata lica su kamenovala kuću porodice Mazić.
Klina: Kamenovana kuća povratnika
Klina (Foto Kim)

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenjuje da kamenovanje kuće porodice Mazić pokazuje da je situacija veoma alarmantna i da se hitno moraju preduzeti koraci kako bi se povratnici i njihova imovina u ovom i ostalim delovima Kosova zaštitili.

„ Ne smemo dozvoliti da oni koji ne misle dobro kosovskom društvu imaju prostora da napadaju Srbe i njihovu imovinu. Usled najnovijih dešavanja u Prištini, napadi na Srbe dodatno zabrinjavaju da situacija može eskalirati i ugroziti povratničke sredine sa ionako malo Srba. Sve ovo zahteva hitne reakcije nadležnih organa, kako se ne bi ponovio 17. mart 2004.god“.
 
U saopštenju se navodi da „zakasnele reakcije nadležnih organa  stvaraju prostor za nove incidente.
 
"Posebno je to opasno u atmosferi haosa koji se kreira na Kosovu, za čiji se povod izgovor traži u formiranju Zajednice srpskih opština, čime se ponovo Srbima stavlja meta na čelo. Samo nekoliko dana pre kamenovanja kuće, 14. novembra, nepoznate osobe napisale su da delu asfaltnog puta u selu Bokšić kod Kline „ISIS“ što dodatno zabrinjava. Pitamo se, da li je isti potpis iza kamenovanja kuće porodici Mazić i očekujemo od Policije Kosova da nam da hitno odgovore na ova pitanja,“ ističe se u saopštenju.Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021