Vesti
Hronika

Kišnica: Porodica Trajković zabrinuta, provokacije ne prestaju

Stanovnici Kišnice, sela u blizini Gračanice, uznemireni su nakon sinoćnog događaja kada je napadnut dvadesetdevetogodišnji Srbin Zoran Trajković. Međutim, provokacije ne prestaju. U trenutku kada je ekipa RTV Kim uzimala izjavu od Zoranove supruge Jelene, albanska deca iz obliženjeg parka dobacivala su na engelskom i albanskom jeziku.
Kišnica: Porodica Trajković zabrinuta, provokacije ne prestaju
Dolazak policijske patrole zbog provokacija (Foto Kim)

Napadu na Trajkovića prethodilo je paljenje bilborda sa amlblemom „OVK“, od strane nepoznatih počinioca, koji je postavljen u blizini Kišnice. Napad na Trajkovića desio se u poslepodnevnim časovima, ispred kuće u kojoj živi.

Zoran Trajković ističe da je zabrinut za bezbednost porodice, te da bi voleo da se slični incidenti ne ponavljaju.

„Ja se osećam dobro, ništa mi nije ni bilo, jedino se za porodicu brinem kao i svaki normalan građanin. Ne bih voleo da se desi neki problem u budućnosti, pogotovo ne njima. Voleo bih da na ovome i ostane. Želeo bih da na sve ovo stavim tačku, da se ovo ne ponavlja i ne nastavlja. Ne želim ništa od toga, a pogotovu ne da imam probleme u budućnosti, pa tako i svima savetujem da smire loptu, tenzije, da se malo opuste“, rekao je Trajković.

Nakon sinoćnog incidenta čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja, što je dodatno zabrinulo stanovnike ovog mesta.

„To se desilo nakon 11 časova, verovatno iz nekog hira i rekacije. Generalno me ne zanima ko je to bio i šta. Moja dužnost kao građanina jeste da verujem institucijama, to ću i učiniti, a za sve ostalo neka se pobrinu oni“, dodao je Trajković.

Zoran u Kišnici živi sa porodicom i jendogodišnjom bebom.

„Mnogo brnemo, situacija uopšte nije naivna. Ova se ne deša prvi put, u poslednjih par meseci provokacije su upućeni i lično meni, iz parka, koje je napravljen pre godinu dana, u kome se okupljaju deca ali i malo straiji. Smatram da je Opština kriva, jer je ona izdala dozvolu za izgradnju tog parka. Mnogo se plašim za našu bezbodnos i za naše dete jer nije ovo život kakvim se treba živeti“, kazala je vidno potrešena Jelena.

Prilikom razgovara sa porodicom Trajković usledile su i provakcije dece iz obližnjeng parka na albanskom i egleskom jeziku i pokazivanje srednjeg prsta, nakon čega je Trajkovićeva pozvala policiju i prijavila slučaj. Ubrzo zatim policijska patrola je stigla i izvršila uviđaj.

Prvi komšija, Miodrag Krstić ističe da se ovako nešto ne dešava prvi put, te da žitelji Kišnice konstantno strahuju.

„Ovo nije prvi put, da se tako nešto dešava. Zabrinuti smo jer ne znamo šta će sledeće da se desi“, kazao je Miodrag Krstić.

A u međuvremenu, uklonjen je bilbord “Sloboda ima ime-OVK” koji je postavljen u Kišnici pre tri dana, a koji je juče oštećen.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023