Vesti
Hronika

KFOR: Požar za sada ne ugrožava naseljena mesta i Manastir Dečane

Požar koji je juče u večernjim satima zahvatio šumu nedaleko od manastira Dečani i dalje nije ugašen. Iz KFOR-a za KoSSev poručuju da zajedno sa vatrogasnim i jedinicama policije iz Peći i Dečana i danas učestvuju u akciji gašenju požara, kao i da za sada naseljena područja a i sam manastir nisu, ugroženi. Kosovska policija sumnja da je uzrok požara ljudski faktor.
KFOR: Požar za sada ne ugrožava naseljena mesta i Manastir Dečane
Vićenco Graso (Foto info-ks)

U odgovoru za KoSSev portal, portarol KFOR-a Vićenco Graso potvrdio je da su jedinice KFOR-a juče uveče, kada je požar zahvatio šumu u blizini ovog manastira, aktivirane.

„Da, pružamo podršku lokalnim organima za gašenje požara sa dva helikoptera i našim vatrogascima“, poručuje Graso.

Kako navodi, požar još uvek nije ugašen, dok su ujedno trupe KFOR-a još uvek u tom području, kao i vatrogasna vozila.

Međutim, naglašava da do sada, nijedno naseljeno područje, uključujući i manastir, nije u opasnosti, kao i da životi ljudi nisu ugroženi.

Kosovska policija, saopštila je ovo jutra da postoji sumnja da je uzrok požara koji je zahvatio čak 3 hektara šume ljudski faktor.

Portal gracanicaonline.info, preneo je da je reč o drugom požaru u samo nekoliko dana, kao i da je njime pričinjena velika šteta na elektro-mreži.

Navode da manastir Visoki Dečani nije ugrožen, jer se šuma zahvaćena požarom nalazi sa druge strane rečice koja protiče blizu ovog pravoslavnog hrama.Ostale vesti

Albanac napao Srbe u selu Grizime
Albanca iz sela Grizime, u opštini Kamenica, privela je danas policija zbog jučerašnjeg napada na porodicu Đokić iz tog sela.
  • 27.02.2020
Kod Peći ubijen pripadnik bivše OVK
Pripadnik bivše Oslobodilačke vojske Kosova Ćerim Keljmendi pronađen je zapaljen u svom automobilu u selu Zahać, kod Peći u ranim jutarnjim časovima, saopštila je kosovska policija.
  • 27.02.2020
Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor
Odlukom Specijalnog suda u Prištini Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću, kojima se na teret stavlja umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, produžen je pritvor za još dva meseca.
  • 26.02.2020
Preminuo slikar Zoran Furunović
Jedan od najpoznatijih savremenih srpskih i kosovsko-metohijskih slikara Zoran Furunović, preminuo je u 67. godini u Beogradu.
  • 24.02.2020
Fizički napad u severnom delu Mitrovice
Kosovska policija saopštila je danas da je jedno lice povređeno u severnom delu Mitrovice kada su ga u subotu ujutro napale nepoznate osobe.
  • 23.02.2020
Preminuo Zoran Modli, čuveni radijski novinar
Radio Laguna je objavila da je preminuo radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli (71).
  • 23.02.2020