KFOR: Požar za sada ne ugrožava naseljena mesta i Manastir Dečane

Požar koji je juče u večernjim satima zahvatio šumu nedaleko od manastira Dečani i dalje nije ugašen. Iz KFOR-a za KoSSev poručuju da zajedno sa vatrogasnim i jedinicama policije iz Peći i Dečana i danas učestvuju u akciji gašenju požara, kao i da za sada naseljena područja a i sam manastir nisu, ugroženi. Kosovska policija sumnja da je uzrok požara ljudski faktor.

Podeli ovaj članak sa:
 • Vićenco Graso (Foto info-ks)

U odgovoru za KoSSev portal, portarol KFOR-a Vićenco Graso potvrdio je da su jedinice KFOR-a juče uveče, kada je požar zahvatio šumu u blizini ovog manastira, aktivirane.

„Da, pružamo podršku lokalnim organima za gašenje požara sa dva helikoptera i našim vatrogascima“, poručuje Graso.

Kako navodi, požar još uvek nije ugašen, dok su ujedno trupe KFOR-a još uvek u tom području, kao i vatrogasna vozila.

Međutim, naglašava da do sada, nijedno naseljeno područje, uključujući i manastir, nije u opasnosti, kao i da životi ljudi nisu ugroženi.

Kosovska policija, saopštila je ovo jutra da postoji sumnja da je uzrok požara koji je zahvatio čak 3 hektara šume ljudski faktor.

Portal gracanicaonline.info, preneo je da je reč o drugom požaru u samo nekoliko dana, kao i da je njime pričinjena velika šteta na elektro-mreži.

Navode da manastir Visoki Dečani nije ugrožen, jer se šuma zahvaćena požarom nalazi sa druge strane rečice koja protiče blizu ovog pravoslavnog hrama.

Ostale vesti

 • KM: Obeležena godišnjica kidnapovanja rudara kopa Belaćevac

  KM: Obeležena godišnjica kidnapovanja rudara kopa Belaćevac

  Polaganjem venaca na spomenik "Istina" u Kosovskoj Mitrovici, članovi porodica i Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije, obeležili su danas 21 godinu od prvog masovnog kidnapovanja Srba na KiM - otmice radnika površinskog kopa "Belaćevac" kod Obilića.

 • Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor

  Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor

  Sud u Prištini produžio je za još dva meseca pritvor Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, osumnjičenima za umešanost u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

 • Još nema pismene odluke o produžetku pritvora policajcima

  Još nema pismene odluke o produžetku pritvora policajcima

  Uprkos informaciji koja je objavljena u albanskim medijima da je odbijena žalba o produženju pritvora za 11 Srba, pripadnika kosovske granične policije, koji su uhapšeni u akciji na severu Kosova, advokat jednog od pritvorenih, Dejan A. Vasić kaže za RTV Kim da branioci još nisu primii pismenu odluku o tome.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane