KFOR: Požar za sada ne ugrožava naseljena mesta i Manastir Dečane

Požar koji je juče u večernjim satima zahvatio šumu nedaleko od manastira Dečani i dalje nije ugašen. Iz KFOR-a za KoSSev poručuju da zajedno sa vatrogasnim i jedinicama policije iz Peći i Dečana i danas učestvuju u akciji gašenju požara, kao i da za sada naseljena područja a i sam manastir nisu, ugroženi. Kosovska policija sumnja da je uzrok požara ljudski faktor.

Podeli ovaj članak sa:
  • Vićenco Graso (Foto info-ks)

U odgovoru za KoSSev portal, portarol KFOR-a Vićenco Graso potvrdio je da su jedinice KFOR-a juče uveče, kada je požar zahvatio šumu u blizini ovog manastira, aktivirane.

„Da, pružamo podršku lokalnim organima za gašenje požara sa dva helikoptera i našim vatrogascima“, poručuje Graso.

Kako navodi, požar još uvek nije ugašen, dok su ujedno trupe KFOR-a još uvek u tom području, kao i vatrogasna vozila.

Međutim, naglašava da do sada, nijedno naseljeno područje, uključujući i manastir, nije u opasnosti, kao i da životi ljudi nisu ugroženi.

Kosovska policija, saopštila je ovo jutra da postoji sumnja da je uzrok požara koji je zahvatio čak 3 hektara šume ljudski faktor.

Portal gracanicaonline.info, preneo je da je reč o drugom požaru u samo nekoliko dana, kao i da je njime pričinjena velika šteta na elektro-mreži.

Navode da manastir Visoki Dečani nije ugrožen, jer se šuma zahvaćena požarom nalazi sa druge strane rečice koja protiče blizu ovog pravoslavnog hrama.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane