Vesti
Hronika

Keljmendi ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bekstva

Hiljmiju Keljmendiju, koji je uhapšen u Srbiji u noći između petka i subote zbog sumnje da je počinio ratni zločin, potvrđena je odluka o određivanju pritvora iz 2011. zbog opasnosti od bekstva.
Keljmendi ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bekstva
Ilustarcija (Foto Blic)

Naime, sudija za prethodni postupak Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu doneo je 31. oktobra rešenje kojim je određeno da ostaje na snazi ranije doneto rešenje iz 2011. godine kojim je Keljmendiju određen pritvor, precizirala je za Tanjug portparol suda Tanja Koljenšić.

Rešenje o pritvoru je potvrđeno jer i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Prištinski mediji su danas javili da je Keljmendi uhapšen na teritoriji Srbije dok je putovao za Nemačku gde, kako se navodi, živi poslednjih 12 godina.

Takođe, kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je sve svoje građane da Srbiju ne biraju kao tranzitnu zemlju u narednim mesecima ukazujući na hapšenje Keljmendija i nedavno hapšenje Nehata Tačija po ranije raspisanim poternicama.Ostale vesti

Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020
Branioci optuženih očekaju skori nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića
Advokati odbrane u slučaju ubistva Olivera Ivanovića očekuju da će uskoro biti zakazano drugo pripremno ročište koje je sredinom marta odloženo zbog pandemije Kovid 19.
  • 01.06.2020
Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020