Vesti
Hronika

Keljmendi ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bekstva

Hiljmiju Keljmendiju, koji je uhapšen u Srbiji u noći između petka i subote zbog sumnje da je počinio ratni zločin, potvrđena je odluka o određivanju pritvora iz 2011. zbog opasnosti od bekstva.
Keljmendi ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bekstva
Ilustarcija (Foto Blic)

Naime, sudija za prethodni postupak Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu doneo je 31. oktobra rešenje kojim je određeno da ostaje na snazi ranije doneto rešenje iz 2011. godine kojim je Keljmendiju određen pritvor, precizirala je za Tanjug portparol suda Tanja Koljenšić.

Rešenje o pritvoru je potvrđeno jer i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Prištinski mediji su danas javili da je Keljmendi uhapšen na teritoriji Srbije dok je putovao za Nemačku gde, kako se navodi, živi poslednjih 12 godina.

Takođe, kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je sve svoje građane da Srbiju ne biraju kao tranzitnu zemlju u narednim mesecima ukazujući na hapšenje Keljmendija i nedavno hapšenje Nehata Tačija po ranije raspisanim poternicama.Ostale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020