Vesti
Hronika

Kažnjeni vozači jer na registarskim tablicama nisu prekrili simbole Srbije

Kosovska policija, samo u poslednjih pet dana, novčano je kaznila dva vozača automobila sa registarskim oznakama Republike Srbije, jer na tablicama nisu prekrili državne simbole, a vozili su na Kosovu.

Kažnjeni vozači jer na registarskim tablicama nisu prekrili simbole Srbije
Automobil sa srpskim registarskim tablicama (Foto KoSSev)

Prvi slučaj dogodio se pre četiri dana, a poslednji juče u Vučitrnu.

U oba slučaja policija je vozačima izrekla novčanu kaznu u iznosu od 60 evra.

Istovremeno, obojici je naloženo da nalepnice moraju postaviti na tablicama.

Inače, odluka o prelepljivanju grba i obeležja R. Srbije i Kosova nalepnicama odnosno stikerima, stupila je na snagu početkom oktobra prošle godine.

Nakon 14-dnevne blokade prelaza Jarinje i Brnjak u septembru, režim nalepnica dogovoren je u Briselu, kao privremeno rešenje kako bi se situacija deeskalirala.

Prema dogovoru, oformljene su i radne grupe eksperata za pronalazak dugotrajnog rešenja za pitanje tablica, koje bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da ga iznesu već u martu, kada dogovor ističe.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022