Vesti
Hronika

Kandidat za poslanika Samoopredeljenja dobio poziv od Specijalnog suda

Kandidat za poslanika Samoopredeljenja (LVV) na poslednjim izborima, Gani Krasnići objavio je na Fejsbuku da je primio poziv Specijalnog suda da pruži dokaze, informacije i svedočenje.
Kandidat za poslanika Samoopredeljenja dobio poziv od Specijalnog suda
Gani Krasnići (Foto: Kallxo)

Gani Krasnići je objavio da je prihvatio poziv Specijalističkog tužilaštva da se javi tužilaštvu u Hagu u 09:00 11. i 12. novembra.

„Dokazi, svedočenja…motivišu se ratom Oslobodilačke vojske Kosova, iako su ograničenje datumi od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000! Da odgovorim pozitivno na ovaj poziv, obavezuje me jedan deo neodgovornih poslanika Skupštine Republike Kosova, koji su glasali ovaj sud“, napisao je Krasnići na svom Fejsbuk profilu.

Dalje je izjavio da će na ovom Sudu svedočiti o pravednoj borbi OVK.

Prethodnih dana, da je primio poziv Specijalnog suda potvrdio je i bivši zapovednik KBS Kadri Kastrati, a na razgovor od strane Specijalnog suda pozvan je bio je i vršilac dužnosti premijera Ramuša Haradinaj, koji je podneo ostavku na funkciju premijera posle dobijanja pozivnice.

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020