Vesti
Hronika

Kancelarija za KiM: Uhapšen Srbin iz sela Bosce

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je juče u selu Bosce kod Кosovske Кamenice uhapšen Srbin Mirko M, zajedno sa još dvoje Srba iz ovog mesta koji su naknadno pušteni na slobodu. Ovo hapšenje je ocenjeno kao još jedan vid zastrašivanja, uz napomenu da, prema tvrdnjama porodice uhapšenog, on nije bio deo policijskih i vojnih struktura.
Kancelarija za KiM: Uhapšen Srbin iz sela Bosce
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Iz Kancelarije za KiM su naglasili da je privođenje Srba "unelo ogromno uznemirenje u ovo srpsko selo u Кosovskom Pomoravlju".

"Mirko M. se za sada nalazi u pritvoru, Кancelarija za Кosovo i Metohiju odmah mu je obezbedila branioca, a u stalnom je kontaktu i sa porodicom uhapšenog koju će danas obići i naši predstavnici na terenu", navodi se u sapštenju.

Prema rečima njegovog advokata, "takozvano tužilaštvo u Prištini i dalje nije kvalifikovalo koje se delo Mirku stavlja na teret".

"Reč je o penzioneru koji, prema rečima njegove najuže porodice, nikada nije bio deo policijskih ili vojnih struktura i zbog toga očekuju njegovo oslobađanje. Ulazak u srpsko selo naoružanih policijskih pripadnika i privođenje grupe Srba nesumnjivo je vid zastrašivanja koje za cilj ima da se dodatnim pritiskom oni nateraju da napuste svoja ognjišta", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kosovska policija je u svom izveštaju potvrdila da je u vezi slučaja ratnog zločina protiv civilnog stanovništva uhapšen osumnjičeni muškarac sa Kosova koji je, nakon saslušanja u Kamenici, odlukom tužioca zadržan u pritvoru.Ostale vesti

Uništeno 2.000 komada oružja
Kosovska policija je danas u prostorijama kompanije "Metal Holding" u Uroševcu uništila 2.000 komada zaplenjenog oružja. 
  • 20.09.2023
Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu
U  severnom delu Mitrovice i Zvečanu su ovog prepodneva izvršena dva hapšenja.
  • 20.09.2023
Pritvor za osumnjičene u slučaju maltretiranja deteta u vrtiću u Кosovu Polju
Osnovno tužilaštvo u Prištini je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora okrivljenima N.M. i N.H. zbog krivičnih dela loše postupanje tokom vršenja službenih dužnosti ili javnih ovlašćenja i laka telesna povreda, saopšteno je medijima iz ove institucije.
  • 20.09.2023
Uništavanje dve hiljade komada ilegalnog oružja
Kosovska policija će uništiti oduzeto nelegalno oružje u vezi sa kojim su okončani svi sudski postupci.
  • 20.09.2023
Održano prvo ročište u slučaju MTS d.o.o.
Antimonopolski organ u Prištini održao je prvo ročište protiv kompanije MTS d.o.o, ćerke firme Telekoma Srbije, a nakon što je Uprava za zaštitu konkurencije pokrenula istragu protiv ovog preduzeća na Kosovu. Istovremeno, generalni direktor ove institucije Vladimir Lučić sastao se sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija u Prištini, sa kojima je razgovarao upravo o ovom slučaju.
  • 19.09.2023
Uhapšeno deset osoba na 14 lokacija na Kosovu
Na 14 lokacija širom Kosova uhapšeno je 10 osoba zbog osnovne sumnje da su počinili krivična dela "izdavanje blanko ili lažnih čekova i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica" i "ulazak u računarske sisteme".
  • 19.09.2023