Vesti
Hronika

Kancelarija za KiM: U svim srpskim osnovnim školama stigle dojave

U svim srpskim osnovnim školama na Кosovu i Metohiji noćas su stigle anonimne pretnje o postavljenim bombama, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 
Kancelarija za KiM: U svim srpskim osnovnim školama stigle dojave
OŠ Kralj Milutin (Foto Kim)

Kako navode, preteći mejlovi upućeni su na adrese 71 škole na КiM. Istovremeno naglašavaju, da je ovo prvi put da mejl takve sadržine bude upućen u srpske obrazovne institucije na Kosovu.

"Na osnovu uputstva Ministarstva prosvete Republike Srbije, učenici će do provere navoda o pretnjama biti upućeni na online nastavu, a rad škola u srpskim sredinama sada zavisi od toga koliko će efikasno Кosovska policija da pretraži sve škole".

Кancelarija za Кosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovakvo anticivilizacijsko postupanje, opstrukciju rada škola i uznemiravanje dece koja pohađaju ove obrazovne ustanove.

Pretnje i školama u Kosovskoj Mitrovici

Osnovnim školama u Kosovskoj Mitrovici, jutros je stigla preteća poruka o postavljenoj bombi, saznaje Radio Kontakt Plus. Dojave su upućene putem imejla, a policija je na terenu.

Prema informacijama koje za sada imamo, dojava je stigla u OŠ “Sveti Sava”, OŠ "Branko Radičević", kao i u obe škole koje nastavu pohađaju u popodnevnim časovima - "Vlado Ćetković" i "Dositej Obradović", a koje koriste prostorije OŠ “Branko Radičević”.

Đaci iz jutarnje smene vraćeni su kućama, a rečeno im je da će nastava biti održana onlajn.

U policiji za Radio Kontakt Plus kažu da su policijske jedinice na terenu i da će uskoro imati više detalja.Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022