Vesti
Hronika

Kancelarija za KiM: Opljačkana porodica Stanojević u Babinom Mostu

Opljačkana je porodična kuća Staniše Stanojevića u Babinom Mostu, u opštini Obilić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Kancelarija za KiM: Opljačkana porodica Stanojević u Babinom Mostu
Opljačkana šestočlana porodica Stanojević iz Babinog Mosta (Foto Kancelarija za KiM)

Članovi porodice Stanojević radili su u polju kada se pljačka dogodila, a po povratku su zatekli premetačinu u kući i uočili da je ukradena određena količina novca, dodaje se u saopštenju Kancelarije.

"O ovom incidentu obavestili su kosovsku policiju, ali ne gaje nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju poverenja u tu instituciju. Ovo je 66. incident od početka ove godine koji se dogodio na Кosovu i Metohiji, a čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole", ističe se u saopštenju.

Iz Кancelarija za Кosovo i Metohiju poručuju da će o ovom incidentu obavestiti međunarodne predstavnike, kao i da će zahtevati od nadležnih organa da hitno reaguju i počinioce ovog, ali i svih ostalih nerasvetljenih incidenata izvedu pred lice pravde.

"Jasno je da se srpski narod južno od Ibra nalazi pod konstantnom represijom albanskih izgrednika zbog čega očekujemo od nadležnih institucija i međunarodne zajednice da se bez odlaganja zaustavi talas nasilja nad srpskim narodom i njihovom imovinom na Кosmetu i napadi na Srbe najozbiljnije shvate, kako bi se njihova bezbednost povećala", zaključuje se u saopštenju Kancelarije.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021