Vesti
Hronika

Kancelarija za KiM: Načelniku Kosovsko-pomoravskog okruga oštećen automobil

Načelniku Кosovsko-pomoravskog okruga Davoru Petkoviću nepoznate osobe noćas su razbile staklo na privatnom automobilu, soapštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Kancelarija za KiM: Načelniku Kosovsko-pomoravskog okruga oštećen automobil
Automobil Davora Petkovića (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, automobil je bio parkiran ispred kuće Davora Petkovića u Velikom Ropotovu, "blizu puta kojim učestalo prolaze Albanci iz obližnjeg mesta".

Polomljeno staklo je primetila supruga Petkovića, a kako informiše Kancelarija, na automobil je bačen masivni betonski blok.

Policija Kosova je, dodaje se, obaveštena o ovom incidentu. Međutim, Kancelarija zaključuje da "nema sumnje da je reč o pokušaju da se Davor Petković, ali i drugi Srbi koji žive u Velikom Ropovu zastraše i onespokoje".

"Ovo je još jedan u nizu incidenata do kog dolazi u danima kada Srbi na Кosovu i Metohiji obeležavaju Vidovdan. Кancelarija za Кosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj napad i zahteva od nadležnih organa da počinioce privedu pravdi", stoji u saopštenju.Ostale vesti

Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022