Vesti
Hronika

Kamenovana kuća Rumene Ljubić, jedine Srpkinje u centru Peći

Kuća jedine Srpkinje koja živi u centru Peći, učiteljice u penziji Rumene Ljubić, kamenovna je juče u popodnevnim satima, saznaje Radio Goraždevac.
Kamenovana kuća Rumene Ljubić, jedine Srpkinje u centru Peći
Razbijeni prozori na kući Rumene Ljubić u Peći (Foto Radio Goraždevac)

Na kući je pričinjena materijalna šteta, a slučaj je prijavljen Policiji.

„Dana 12.10.2021. godine, u policijskoj stanici u Peći, pojavila se podnositeljka žalbe Rumena Ljubić iz Peći, koja je prijavila da su nepoznate osobe kamenovale njenu kuću i da se iste oštetile neke prozore na kući, koja se nalazi na adresi ulica Esat Berlajolli u Peći“, navodi se u informaciji Regionalne direkcije policije koja je dostavljena Radio Goraždevcu.

„Istražitelji Policijske stanice u Peći odmah su izašli na lice mesta, izvršen je uviđaj, dok podnosilac žalbe (Rumena Ljubić) nije dala izjavu, već je odložila za sledeći dan. O slučaju je obavešten državni tužilac koji ga je okarakterisao kao ’uništavanje ili oštećenje imovine’, dodaje se u saopštenju.

Policija je navela da intenzivno radi na privođenju osumnjičenih u vezi sa ovim slučajem.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022