Vesti
Hronika

Kamenovana kuća Rumene Ljubić, jedine Srpkinje u centru Peći

Kuća jedine Srpkinje koja živi u centru Peći, učiteljice u penziji Rumene Ljubić, kamenovna je juče u popodnevnim satima, saznaje Radio Goraždevac.
Kamenovana kuća Rumene Ljubić, jedine Srpkinje u centru Peći
Razbijeni prozori na kući Rumene Ljubić u Peći (Foto Radio Goraždevac)

Na kući je pričinjena materijalna šteta, a slučaj je prijavljen Policiji.

„Dana 12.10.2021. godine, u policijskoj stanici u Peći, pojavila se podnositeljka žalbe Rumena Ljubić iz Peći, koja je prijavila da su nepoznate osobe kamenovale njenu kuću i da se iste oštetile neke prozore na kući, koja se nalazi na adresi ulica Esat Berlajolli u Peći“, navodi se u informaciji Regionalne direkcije policije koja je dostavljena Radio Goraždevcu.

„Istražitelji Policijske stanice u Peći odmah su izašli na lice mesta, izvršen je uviđaj, dok podnosilac žalbe (Rumena Ljubić) nije dala izjavu, već je odložila za sledeći dan. O slučaju je obavešten državni tužilac koji ga je okarakterisao kao ’uništavanje ili oštećenje imovine’, dodaje se u saopštenju.

Policija je navela da intenzivno radi na privođenju osumnjičenih u vezi sa ovim slučajem.Ostale vesti

Đilas: Vlast koja će voditi Srbiju od aprila će pronaći ubice Olivera Ivanovića
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da će buduća vlast, koja bude vodila Srbiju od aprila, učiniti sve da se nalogodavci za ubistvo lidera Gradjanske Inicijative Olivera Ivanovića pronađu i kazne.
  • 16.01.2022
Kancelarija za KiM: Napadnut mladić iz sela Banje
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je neimenovani Albanac napao srpskog mladića Milana Кovačevića iz sela Banje kod Srbice.
  • 16.01.2022
Beograd: Šetnja i zvižduci na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića
Više političkih stranaka u Beogradu je započelo protest ispred Predsedništva Srbije u Beogradu povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića. Više stotina ljudi učestvuje u šetnji, tokom koje su zastali kod RTS i zviždali. Kod zgrade javnog servisa bio je razvijen i transparent "izdaja" sa slikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 16.01.2022
Pojačane snage specijalne policije na putu ka Jarinju
Više desetina pripadnika specijalne policije raspoređeno je na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Leposavić, kod mesta zvanog Dudin krš.
  • 16.01.2022
Vučić upalio sveću za Olivera Ivanovića
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jutros u hramu Svetog Save Beogradu upalio sveću za lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, koji je ubijen na današnji dan pre četiri godine ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.
  • 16.01.2022
Goraždevac: Održan protest zbog odluke Vlade Kosova o referendumu
Oko osamdeset meštana Goraždevca okupilo se jutros u centru sela kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom Vlade Kosova da se referendum koji je raspisala Republika Srbija ne održi na Kosovu, i zahtevali da se otvori biračko mesto.
  • 16.01.2022