Vesti
Hronika

Kamenovan parohijski dom u Vitomirici kod Peći

Parohijski dom u Vitomirici kod Peći, koji se nalazi u dvorištu crkve Svetog apostola Luke je kamenovan, saznaje Radio Goraždevac.

Kamenovan parohijski dom u Vitomirici kod Peći
Polomljeni prozori na parohijskom domu (Foto Radio Gora

Iz regionalne direkcije Policije Kosova za region Peć potvrđeno je da se incident dogodio.

"Policija je reagovala na slučaj i u konsultaciji sa državnim tužiocem pokrenut je predmet `oštećenje ili uništavanje imovine`, slučaj istražuje Sektor za istrage Policijske stanice Peć", navodi se u informaciji koju je na zahtev Radio Gorazdevca dostavila policija.

Policija nije navela detalje kada se incident dogodio.

Ovaj medij podseća, da je u parohijskim domu u Vitomirici letos obnovljeno sve što je u martu prošle godine uništeno. Šteta je bila procenjena na 4.000 evra. Slučaj je i tada prijavljen Kosovskoj policiji ali počinioci nisu pronađeni.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022