Vesti
Hronika

Južna Mitrovica: Napadnuta grupa Srba, privedeno desetoro osumnjičenih

U incidentu koji se dogodio danas oko 16 časova u južnom delu Mitrovice je napadnuta grupa muškaraca srpske nacionalnosti, potvrđeno je Kontakt Plus radiju iz Kosovske policije.
Južna Mitrovica: Napadnuta grupa Srba, privedeno desetoro osumnjičenih
Pogled na južni deo Kosovske Mitrovice (Foto arhiva Kim)

Tuča se dogodila u blizini kancelarije kosovskog Ministarstva poljoprivede, šumarstva i ruralnog razvoja u južnom delu grada.
 
Iz policije kažu da je identifikovano i privedeno deset osoba, koje su osumnjičene da su umešane u ovaj slučaj, od kojih je dvoje maloletno.
 
Policiji je incident prijavila grupa od 11 lica.
 
Oštećenim licima je ponuđena medicinska pomoć, ali su ona to odbila, navodi se u policijskom izveštaju.
 
Po nalogu dežurnog tužioca, osmoro osumnjičenih zadržano je u pritvoru, dok su dva maloletnika puštena kućama.Ostale vesti

Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021