Vesti
Hronika

Jovanoviću sutra ističe policijsko zadržavanje

Ristu Jovanoviću iz Podgorice koji je uhapšen juče na Gazimestanu određeno je zadržavanje od 48 sati. Osumnjičeni se tereti da je počinio krivično delo "izazivanje verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti", kazala je za RTV Kim advokatica Jovana Filipović.
Jovanoviću sutra ističe policijsko zadržavanje
Hapšenje Rista Jovanovića na Gazimestanu (Foto Kim)

Filipovićeva navodi da je Jovanović danas saslušan pred Osnovni tužilaštvom u Prištini, te da mu policijsko zadržavanje od 48 sati ističe sutra popodne.

Novo ročište pred Osnovnim sudom u Prištini zakazano je za sutra u 10 časova, kada će, kako očekuje advokatica, Jovanović biti pušten da se brani sa slobode.

"Do danas tužilac nije podneo zahtev za produženje pritvora, nadamo se da takvog zahteva neće biti ni sutra", zaključila je Filipovićeva.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021