Vesti
Hronika

Još tri slučaja silovanja na Kosovu

Kosovskoj policiji za samo 24 časa prijavljena su tri slučaja silovanja – dva u Đakovici i jedan u Uroševcu.
Još tri slučaja silovanja na Kosovu
Ilustracija (Foto Unsplash)

U toku jučerašnjeg dana, sat vremena nakon podneva, u Đakovici su jednu osobu nasilno ugurala u automobil dva maskirana muškarca i seksualno je napala, prenosi Kossev.

Žrtvi je ukazana medicinska pomoć, a u vezi sa ovim slučajem uhapšen je jedan od muškaraca kojem je potom određena mera zadržavanja.

U istoj opštini, nekoliko sati kasnije zabeležen je sličan slučaj. Jedna osoba je prijavila da ju je muškarac nasilno ugurao u svoj automobil gde je, kako navode iz policije, sa njom imao seksualni odnos protivno njenoj volji.

U šturom policijskom izveštaju navodi se da je počinilac uhapšen, te da mu je odlukom tužioca određeno zadržavanje.

Istog dana slučaj silovanja zabeležen je i u Uroševcu, kada je žena prijavila svog bivšeg verenika koji je potom uhapšen. Njemu je takođe određena mera zadržavanja.

Porast broja prijavljenih slučajeva silovanja, uz povećanu medijsku pažnju dolazi nakon što je u žižu javnosti, krajem avgusta, dospeo slučaj silovanja 11-godišnje devojčice u Prištini, kada je u periodu od mesec dana uhapšeno 12 osoba osumnjičenih za ovo krivično delo. Slučaj su pratili i masovni protesti u Prištini, ostavke i otkazi javnih funcionera i osude od strane javnih zvaničnika.Ostale vesti

Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
  • 01.12.2022
U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
  • 29.11.2022
Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022