Još nema pismene odluke o produžetku pritvora policajcima

Uprkos informaciji koja je objavljena u albanskim medijima da je odbijena žalba o produženju pritvora za 11 Srba, pripadnika kosovske granične policije, koji su uhapšeni u akciji na severu Kosova, advokat jednog od pritvorenih, Dejan A. Vasić kaže za RTV Kim da branioci još nisu primii pismenu odluku o tome.

Podeli ovaj članak sa:
 • Tokom akcije hapšenja (Foto Telegraf)

„Uopšte ne dovodim u sumnju da je donesena takva odluka, samo je potrebno da i nama braniocma stigne pismeno, na našem jeziku“, kazao je Vasić u telefonskoj izjavi.

Kaže da takva odluka za njega ne bi bila nikakvo iznenađenje, imajući u vidu „pompeznost akcije kojom je izvršeno njihovo hapšenje“.

„Međutim, smatram da je Apelacioni sud mogao da bolje pogleda naše žalbe i same okolnosti predmeta, recimo konkretno mog branjenika. Ja mogu da garantujem da on, ne da neće da beži, već da nema gde da beži. On živi u Leposaviću, tu mu živi porodica, tu mu žive deca, tu su svi njegovi. On nema načina da utiče na nekog od svedoka, za koga i ne zna ko je, jer Tužilaštvo nije navelo ko su svedoci u ovom predmetu. Kažu da će ponoviti krivično delo, a on nema načina da ponovi krivično delo, jer je suspendovan“, kazao je Vasić.

Vasić je izrazio očekivanje da će u periodu produženja, odnosno u naredna dva meseca, tužilac da kompletira svoju istragu.

„Videćemo na koji način će postupiti tužilac, ovo do sada nije bilo najprofesionalnije sa njegove strane“, naveo je Vasić i dodao da se postavlja pitanje, da li će 28. juna, kada se ponovo odlučuje o pritvoru, tužilac tražiti produženje pritvora privedenih.

U akciji za suzbijanje korupcije na severu Kosova ukupno uhapšena je 31 osoba.

Ostale vesti

 • Fizički sukob učenika u Gračanici

  Fizički sukob učenika u Gračanici

  Kosovska policija saopštila je danas da je u Gračanici došlo do fizičkog napada na dvojicu učenika romske pripadnosti, od strane trojice đaka srpske nacionalnosti.

 • Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Teško je verovati da će se ubice Olivera Ivanovića ikada otkriti istragom institucija Beograda ili Prištine. Za to je potreban nepristrasni arbitar, koga na ovom terenu, makar na pozicijama donosilaca odluka, odavno nema. Zato su sve glasniji pozivi za nezavisnu međunarodnu istragu ubistva Olivera Ivanovića, tako u NIN-ovom tekstu pod nazivom "Izlazak iz lavirinta pod okriljem UN", govori Aleksandar Ivanović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane