Još nema pismene odluke o produžetku pritvora policajcima

Uprkos informaciji koja je objavljena u albanskim medijima da je odbijena žalba o produženju pritvora za 11 Srba, pripadnika kosovske granične policije, koji su uhapšeni u akciji na severu Kosova, advokat jednog od pritvorenih, Dejan A. Vasić kaže za RTV Kim da branioci još nisu primii pismenu odluku o tome.

Podeli ovaj članak sa:
  • Tokom akcije hapšenja (Foto Telegraf)

„Uopšte ne dovodim u sumnju da je donesena takva odluka, samo je potrebno da i nama braniocma stigne pismeno, na našem jeziku“, kazao je Vasić u telefonskoj izjavi.

Kaže da takva odluka za njega ne bi bila nikakvo iznenađenje, imajući u vidu „pompeznost akcije kojom je izvršeno njihovo hapšenje“.

„Međutim, smatram da je Apelacioni sud mogao da bolje pogleda naše žalbe i same okolnosti predmeta, recimo konkretno mog branjenika. Ja mogu da garantujem da on, ne da neće da beži, već da nema gde da beži. On živi u Leposaviću, tu mu živi porodica, tu mu žive deca, tu su svi njegovi. On nema načina da utiče na nekog od svedoka, za koga i ne zna ko je, jer Tužilaštvo nije navelo ko su svedoci u ovom predmetu. Kažu da će ponoviti krivično delo, a on nema načina da ponovi krivično delo, jer je suspendovan“, kazao je Vasić.

Vasić je izrazio očekivanje da će u periodu produženja, odnosno u naredna dva meseca, tužilac da kompletira svoju istragu.

„Videćemo na koji način će postupiti tužilac, ovo do sada nije bilo najprofesionalnije sa njegove strane“, naveo je Vasić i dodao da se postavlja pitanje, da li će 28. juna, kada se ponovo odlučuje o pritvoru, tužilac tražiti produženje pritvora privedenih.

U akciji za suzbijanje korupcije na severu Kosova ukupno uhapšena je 31 osoba.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane