Vesti
Hronika

Još jedna lažna uzbuna o bombi na Autobuskoj stanici u Prištini

Jutros je Policiji Kosova javljeno da se na Autobuskoj stanici u Prištini postavljena eksplozivna naprava. Poziv koji je došao od nepozanate osobe jutros u 8 i 30 je, ispostavio se samo lažna uzbuna, objavila je Koha.
Još jedna lažna uzbuna o bombi na Autobuskoj stanici u Prištini
Autobuska stanica u Prištini (Foto RTK2)

Policija je, kako se navodi, odmah preduzela sve mere bezbednosti na tom podrucju i evakuisala građane, a istražitelji su započeli rad na rasvetljavanju svih okolnosti.

Sličan slučaj na istoj stanici dogodio se pre desetak dana, kada je jedan građanin pozvao policiju i izjavio da je na stanici ostavio eksplozivnu napravu.

„Informaciju je obradila policija. Nakon uviđaja koje su izvršile nadležne jedinice nije pronađeno ništa sumnjivo. Policijske jedinice su se povukle sa tog područja, dok su istražitelji započeli rad na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem“, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022