Vesti
Hronika

Još jedna lažna uzbuna o bombi na Autobuskoj stanici u Prištini

Jutros je Policiji Kosova javljeno da se na Autobuskoj stanici u Prištini postavljena eksplozivna naprava. Poziv koji je došao od nepozanate osobe jutros u 8 i 30 je, ispostavio se samo lažna uzbuna, objavila je Koha.
Još jedna lažna uzbuna o bombi na Autobuskoj stanici u Prištini
Autobuska stanica u Prištini (Foto RTK2)

Policija je, kako se navodi, odmah preduzela sve mere bezbednosti na tom podrucju i evakuisala građane, a istražitelji su započeli rad na rasvetljavanju svih okolnosti.

Sličan slučaj na istoj stanici dogodio se pre desetak dana, kada je jedan građanin pozvao policiju i izjavio da je na stanici ostavio eksplozivnu napravu.

„Informaciju je obradila policija. Nakon uviđaja koje su izvršile nadležne jedinice nije pronađeno ništa sumnjivo. Policijske jedinice su se povukle sa tog područja, dok su istražitelji započeli rad na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem“, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022