Vesti
Hronika

Još jedna krađa u Gračanici

U centru Gračanice, nedaleko od policijske stanice, sinoć je obijena prodavnica mešovite robe. Prodavac Milan Ristić je za RTV Kim kazao da još nije utvrdio tačnu materijalnu šetu nakon pljačke i da se nada da će policija otkriti počinioca. Uprkos mnogobrojnim pozivima upućenim policijskoj stanici više informacija o slučaju nismo uspeli da dobijemo. 
Još jedna krađa u Gračanici
Obijena prodavnica u Gračanici (Foto Kim)

Prodavac Milan Ristić objašnjava da ga je o krađi obavestila policijska patrola koju je zatekao kada je jutos stigao na posao.

„Razbijene su rešetke, ne mogu da shvatim kako niko nije čuo, čak ni policija, koja je udaljena svega 50 metara od radnje. Ne znam do kada će ove pljačke da se dešavaju“, kazao je Ristić.

Lopovi su odneli cigarete, jer novca u kasi nije bilo, "a nakon popisa videćemo šta nedostaje i koliko je materijalna šteta", ističe Ristić koji je i nakon pljačke nastavio sa redovnim poslom.

U blizini prodavnice nalaze se i sigurnosne kamere, Ristić se nada da snimci postoje i da će nakon obavljenog uviđaja policije počinioci biti pronađeni.

Od policijske stanice u Gračanici uprkos mnogobrojnim pozivima nismo mogli da dobijemo više informacija o ovom slučaju.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020