Vesti
Hronika

Još jedan UČK natpis u Gračanici

Na srpskoj kući u Gračanici sprejom je ispisan grafit UČK. To je drugi takav natpis u poslednja 24 sata u ovom mestu.
Još jedan UČK natpis u Gračanici
Grafit u Gračanici (Foto Tviter, Petar Petković)

O ispisivanju ovog grafita javnost je obavestio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i to na Tviteru.

"Na kući Slavice Aleksić u kojoj živi sa troje male dece ispisana je poruka koja veliča ovu terorističku organizaciju. Očekujem da KFOR pojača svoje prisustvo u srpskim sredinama na КiM. Od početka godine imamo više incidenata nego u celoj prethodnoj godini. Srbi su uznemireni zbog ovih pretnji", napisao je direktor Kancelarije za KiM na svom Tviter nalogu.

Petković ističe da su ovdašnji Srbi uznemireni pretnjama koje dolaze u danu kada se obeležava 18 godina od zločina u Goraždevcu.

Prethodno je u centru Gračanice, u Kosovsko metohijskoj ulici takođe ispisan ovaj natpis.Ostale vesti

Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
  • 23.05.2022
Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022