Vesti
Hronika

Još jedan poziv u Hag za bivšeg pripadnika OVK

Bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova Nuhi Krasnići, još jedan je u nizu veterana koji su dobili poziv Specijalnog suda u Hagu, prenosi Gazeta Ekspres.
Još jedan poziv u Hag za bivšeg pripadnika OVK
Specijalni sud (Foto Ljajmi)

Vest o pozivu za Krasnićija potvrdio je predsednik Udruženja ratnih veterana OVK Hisni Gucati.

"Danas sam primio vest da je advokat i borac za slobodu OVK Nuhi Krasnići dobio poziv Specijalnog suda. Kao i svi borci za slobodu i on će izaći čist", navodi se u saopštenju.

Specijalni sud, koji je 2015. osnovala Skupština Kosova, istražuje zločine koje su počinili Albanci tokom sukoba na Kosovu.

Sud je izglasan, promenom ustavnih odredbi u Skupštini Kosova, sa 82 glasa za, pet protiv i jednim uzdržanim.

Specijalni sud još nije podigao nijednu optužnicu, iako je na razgovor pozvano više desetina ljudi sa Kosova.Ostale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020