Vesti
Hronika

Još jedan napad. Pretučen mladić u Kosovskoj Mitrovici

Mladić srpske nacionalnosti D.M. (20) napadnut je noćas oko jedan sat posle ponoći u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Još jedan napad. Pretučen mladić u Kosovskoj Mitrovici
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kako se navodi u saopštenju, njega su fizički napala trojica Albanaca, bez ikakvog povoda.

On je sa povredama glave primljen u Кliničko-bolnički centar u Кosovskoj Mitrovici gde mu je ukazana pomoć, a koji se trenutno nalazi na opservaciji.

Iz Kancelarije za KiM ističu da je posebno zabrinjavajuća činjenica što je jedan od napadača na D.M. zaposlen u takozvanim Кosovskim bezbednosnim snagama.

"I ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Кosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu". Кancelarija za Кosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj napad i zahteva da međunarodne organizacije, koje su u službi očuvanja mira i bezbednosti na Кosovu i Metohiji, omoguće miran život Srbima", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, početkom avgusta pretučen je još jedan srpski mladić od strane grupe Albanaca, a prethodnog meseca fizički su napadnuti 67-godišnji starac i trinaestogodišnji dečak.Ostale vesti

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021
Zbog nepoštovanja anti-kovid mera izrečeno 1.438 kazni
U poslednja 24 sata Policija Kosova je u saradnji sa nadležnim opštinskim inspektorima izrekla 1.438 kazni građanima koji nisu poštovali mere u sprečavanju širenja koronavirusa.
  • 18.09.2021
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021