Vesti
Hronika

Još jedan napad. Pretučen mladić u Kosovskoj Mitrovici

Mladić srpske nacionalnosti D.M. (20) napadnut je noćas oko jedan sat posle ponoći u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Još jedan napad. Pretučen mladić u Kosovskoj Mitrovici
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kako se navodi u saopštenju, njega su fizički napala trojica Albanaca, bez ikakvog povoda.

On je sa povredama glave primljen u Кliničko-bolnički centar u Кosovskoj Mitrovici gde mu je ukazana pomoć, a koji se trenutno nalazi na opservaciji.

Iz Kancelarije za KiM ističu da je posebno zabrinjavajuća činjenica što je jedan od napadača na D.M. zaposlen u takozvanim Кosovskim bezbednosnim snagama.

"I ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Кosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu". Кancelarija za Кosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj napad i zahteva da međunarodne organizacije, koje su u službi očuvanja mira i bezbednosti na Кosovu i Metohiji, omoguće miran život Srbima", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, početkom avgusta pretučen je još jedan srpski mladić od strane grupe Albanaca, a prethodnog meseca fizički su napadnuti 67-godišnji starac i trinaestogodišnji dečak.Ostale vesti

Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022