Vesti
Hronika

Još dva poziva za saslušanje od Specijalnog suda

Bivši pripadnici OVK Abedin Daka i Šerif Tahiri dobili su poziv za saslušanje od Specijalnog suda u Hagu.
Još dva poziva za saslušanje od Specijalnog suda
Ilustracija (Foto Stock)

To je objavio šef Organizacije ratnih veterana Hisni Gucati na svom Fejsbuk profilu.

“Obavešten sam danas da su poziv od Specijalnog suda dobili Abedin Daka iz sela Cerovik, u opštini Klina i Šerif Tahiri iz sela Trdevc, u opštini Glogovac. Obojica su bili pripadnici OVK iz operativne zone Drenica”, napisao je Gucati u svojoj objavi na Fejsbuku.Ostale vesti

Pljačka u Banjskoj kod Zvečana, kradljivci odneli više od 2.000 evra
Iz porodičnog doma Srbina u selu Banjska nadomak Zvečana nestalo je više od dve hiljade evra u novcu i zlatni nakit čija je vrednost oko 200 evra, potvrdio je za Kosovo Onlajn portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović.
  • 22.02.2020
KM:Saslušan napadač na srpskog mladića
Pripadnici Kosovske policije otkrili su danas maloletnog Albanca E.M. (2003), koji je prošle godine na glavnom ibarskom mostu u Severnoj Mitrovici, nožem napao maloletnog Srbina D.B. i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.
  • 21.02.2020
Vinka Radosavljević osuđena uslovno zbog korišćenja službenog automobila
Osnovni sud u Mitrovici osudio je na šestomesečnu uslovnu kaznu zatvora, načelnicu pećkog okruga, Vinku Radosavljević, zbog korišćenja službenog automobila u privatne svrhe 2018. godine kada je vršila funkciju savetnice u Ministarstvu lokalne samouprave u kosovskoj vladi, prenosi Zakletva za pravdu. 
  • 20.02.2020
Još jedan poziv u Hag za bivšeg pripadnika OVK
Bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova Nuhi Krasnići, još jedan je u nizu veterana koji su dobili poziv Specijalnog suda u Hagu, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 20.02.2020
Gnjilane: PIK zatražio suspenziju četiri pripadnika KP
Policijski inspektorat Kosova (PIK), nakon prikupljanja informacija i preliminarne istrage u Policijskoj stanici Gnjilane preporučio je suspenziju četiri službenika Kosovske policije zbog “zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja” u slučaju višestrukog ubistva.
  • 19.02.2020
Gnjilane: Policajka ubila četiri člana porodice, a potom i sebe
Tužilaštvo u Gnjilanu potvrdilo je da je danas oko 13 sati žena policajac ubila četiri člana svoje porodice a potom i sebe, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 18.02.2020