Vesti
Hronika

Jokanović: Pitanje je hoće li Interpol prihvatiti to što je raspisano

Nakon informacije da je sa Kosova raspisan međunarodni nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, njegov advokat Živojin Jokanović u telefonskoj izjavi za RTV Kim kaže da svako može da raspiše poternicu, ali da je pitanje hoće li to Interpol da prihvati ili ne.
Jokanović: Pitanje je hoće li Interpol prihvatiti to što je raspisano
Živojin Jokanović (Foto Kim arhiva)

Jokanović kaže još uvek nije zvanično informisan o raspisivanju poternice protiv njegovog klijenta.

“Da li je uopšte raspisano nisam obavešten, tako da ne bih komentarisao dok ne dobijem bilo kakvo obaveštenje“, kaže on.

Na pitanje, da li Radojičić upoznat sa tim, Jokanović odgovara - „najverovatnije da nije“.

Milan Radojičić je osumnjičen za umešanost u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, ali i za organizovani kriminal i trgovinu drogom.

Potvrdu da je za njim raspisan međunarodni nalog dao je i kosovski tužilac Sulj Hodža.Ostale vesti

Stradao američki vojnik na Kosovu
Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je u ponedeljak da je dvadesetogodišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.
  • 07.07.2020
Policija pronašla i vratila ukradenu stoku u selu Crepulja
Krađa dva grla stoke, od strane nepoznatih lica, izvršena je noćas nešto posle ponoći u selu Crepulja u opštini Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 04.07.2020
Priština: Preminulo šest osoba od koronavirusa
U Prištini je danas od posledica koronavirusa preminulo šest pacijenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
  • 04.07.2020
Zvaničnik DPK pretio političarima i novinarima
Kosovska policija pokrenula je istragu posle pretnji koje je nekolicini političara i novinara uputio zvaničnik Demokratske partije Kosova Gani Koči. Bivši zamenik ministra je na Fejsbuku napisao da ih ”treba zaliti betonom”, jer su deo ”srpske septičke jame”.
  • 04.07.2020
Komšijski obračun kod Lipljana – jedna žrtva, petoro ranjenih
Jedna osoba je podlegla ranama dobijenim iz vatrenog oružja, a petoro ranjenih je prebačeno u Klinički centar u Prištini nakon pucnjave koja se danas dogodila u selu Veliki Alas kod Lipljana.
  • 03.07.2020
Gračanica: Opljačkana porodica Andrejević
Nepoznati počinioci opljačkali su kuću Nikole i Milice Andrejević u ulici Arsenija Čarnojevića u Gračanici i iz nje ukrali određenu svotu novca i nakita. Porodicu Andrejević posetio je gradonačelnik Srđan Popović koji je kazao da će opština sazvati Odbor za bezbednost povodom sve učestalijih krađa.
  • 03.07.2020