Vesti
Hronika

Jevtić: Obijena kuća srpskog povratnika

Povratničkoj porodici Radoja Pumpalovića iz Belog Polja kod Istoka obijena je kuća drugi put ove godine, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
Jevtić: Obijena kuća srpskog povratnika
Kuća Pumpalovića (Foto D. Jevtić, Tviter)

Jevtić je na Tviteru napisao da je kuća Pumpalovića "prvi put obijena u martu, a drugi put pre dva dana".

"Iz kuće su mu uzeli alat, veštačko đubrivo, krevete, čak i posteljinu. Osude nisu dovoljne, potrebna je konkretna zaštita povratnika".

Iz policije još uvek nema podataka o ovom slučaju.

Od početka pandemije kovid-19 u martu, NVO "Aktiv" je uočio porast broja incidenata u oblastima na Kosovu u kojima žive Srbi.Ostale vesti

Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021