Vesti
Hronika

Jevtić: Obijena kuća srpskog povratnika

Povratničkoj porodici Radoja Pumpalovića iz Belog Polja kod Istoka obijena je kuća drugi put ove godine, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
Jevtić: Obijena kuća srpskog povratnika
Kuća Pumpalovića (Foto D. Jevtić, Tviter)

Jevtić je na Tviteru napisao da je kuća Pumpalovića "prvi put obijena u martu, a drugi put pre dva dana".

"Iz kuće su mu uzeli alat, veštačko đubrivo, krevete, čak i posteljinu. Osude nisu dovoljne, potrebna je konkretna zaštita povratnika".

Iz policije još uvek nema podataka o ovom slučaju.

Od početka pandemije kovid-19 u martu, NVO "Aktiv" je uočio porast broja incidenata u oblastima na Kosovu u kojima žive Srbi.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022