Vesti
Hronika

Jevtić: Obijena kuća srpskog povratnika

Povratničkoj porodici Radoja Pumpalovića iz Belog Polja kod Istoka obijena je kuća drugi put ove godine, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
Jevtić: Obijena kuća srpskog povratnika
Kuća Pumpalovića (Foto D. Jevtić, Tviter)

Jevtić je na Tviteru napisao da je kuća Pumpalovića "prvi put obijena u martu, a drugi put pre dva dana".

"Iz kuće su mu uzeli alat, veštačko đubrivo, krevete, čak i posteljinu. Osude nisu dovoljne, potrebna je konkretna zaštita povratnika".

Iz policije još uvek nema podataka o ovom slučaju.

Od početka pandemije kovid-19 u martu, NVO "Aktiv" je uočio porast broja incidenata u oblastima na Kosovu u kojima žive Srbi.Ostale vesti

Nakon protesta u Beogradu 20 povređenih, policija oko skupštine
Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta posle najave ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu u pokušaju da se zaustavi dalje širenje koronavirusa.
  • 08.07.2020
Stradao američki vojnik na Kosovu
Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je u ponedeljak da je dvadesetogodišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.
  • 07.07.2020
Policija pronašla i vratila ukradenu stoku u selu Crepulja
Krađa dva grla stoke, od strane nepoznatih lica, izvršena je noćas nešto posle ponoći u selu Crepulja u opštini Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 04.07.2020
Priština: Preminulo šest osoba od koronavirusa
U Prištini je danas od posledica koronavirusa preminulo šest pacijenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
  • 04.07.2020
Zvaničnik DPK pretio političarima i novinarima
Kosovska policija pokrenula je istragu posle pretnji koje je nekolicini političara i novinara uputio zvaničnik Demokratske partije Kosova Gani Koči. Bivši zamenik ministra je na Fejsbuku napisao da ih ”treba zaliti betonom”, jer su deo ”srpske septičke jame”.
  • 04.07.2020
Komšijski obračun kod Lipljana – jedna žrtva, petoro ranjenih
Jedna osoba je podlegla ranama dobijenim iz vatrenog oružja, a petoro ranjenih je prebačeno u Klinički centar u Prištini nakon pucnjave koja se danas dogodila u selu Veliki Alas kod Lipljana.
  • 03.07.2020