Vesti
Hronika

Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline

Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Klina (Foto MZP)

"Albanci koji su ga napali su mu tom prilikom zapretili da ako ga ponovo vide na njegovom imanju da će mu ‘odseći glavu kao jagnjetu’", istakao je Jevtić.

Ministar Jevtić je poručio da je "krajnje vreme da se ovom nasilju stane na put".

Međutim, u obajavi se ne navodi kada se incident dogodio, niti da li je slučaj prijavljen policiji.

Đorović: Rekao je da će me sledeći put ubiti, ne smem da odem na svoje imanje

Povratnik Đorđije Đorović pojasnio je u razgovoru za RTS šta se sinoć dogodilo na njegovom imanju, kada su mu prišla dva Albanca, od kojih mu je jedan pretio. Kaže da je informacije dao i Kforu i policiji i da više ne sme da ode do svog imanja.

Đorović je ispričao RTS-u da se incident dogodio na njegovom imanju, da su se juče posle podne ispred kuće pojavila dva odrasla Albanca, od kojih mu je jedan zapretio ubistvom ako ga još jednom budu zatekli na njegovom posedu.

"Šta tražiš ti ovde, ima da ubijem i kuče i tebe, ako te sledeći put budem video ovde", preneo je Đorović pretnju, kako kaže, krupnijeg Albanca.

Đorović ne zna ko je Albanac koji mu je pretio, ali poznaje drugog koji je bio sa njim. Radi se o komšiji čije je stado ovaca bilo na njegovom imanju.

Komšija Albanac je, nastavlja Đorović, ćutao, nije se uključivao, ali nije ni odvraćao drugog koji mu je pretio.

Đorović živi u drugom selu, a bio je u obilasku svoje kuće, čekajući da mu je dograde i za koju je temelj sam postavio.

Pretnja prijavljena Kforu i policiji

Pretnju je prijavio najpre Kforu, a onda je kasno uveče stigla i policija.

Ispričao je šta mu se dogodilo i preneo da više ne sme da ode do svog imanja.

"Ne znam šta me tamo čeka. Ne poznajem osobu koja mi je pretila i nisam siguran da neće nešto da preduzme", sa oprezom priča Đorović.

Ne zna šta može da bude povod za pretnju, ali pretpostavlja da je imanje u pitanju i namera da ga komšije bespravno koriste.

U Drenovčiću osim njega nema više Srba, a od pre tri godine otkako se vratio, u selu obrađuje oko 20 hektara svoje njive i zemlju svojih stričeva i ujaka.Ostale vesti

Stradao američki vojnik na Kosovu
Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je u ponedeljak da je dvadesetogodišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.
  • 07.07.2020
Policija pronašla i vratila ukradenu stoku u selu Crepulja
Krađa dva grla stoke, od strane nepoznatih lica, izvršena je noćas nešto posle ponoći u selu Crepulja u opštini Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 04.07.2020
Priština: Preminulo šest osoba od koronavirusa
U Prištini je danas od posledica koronavirusa preminulo šest pacijenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
  • 04.07.2020
Zvaničnik DPK pretio političarima i novinarima
Kosovska policija pokrenula je istragu posle pretnji koje je nekolicini političara i novinara uputio zvaničnik Demokratske partije Kosova Gani Koči. Bivši zamenik ministra je na Fejsbuku napisao da ih ”treba zaliti betonom”, jer su deo ”srpske septičke jame”.
  • 04.07.2020
Komšijski obračun kod Lipljana – jedna žrtva, petoro ranjenih
Jedna osoba je podlegla ranama dobijenim iz vatrenog oružja, a petoro ranjenih je prebačeno u Klinički centar u Prištini nakon pucnjave koja se danas dogodila u selu Veliki Alas kod Lipljana.
  • 03.07.2020
Gračanica: Opljačkana porodica Andrejević
Nepoznati počinioci opljačkali su kuću Nikole i Milice Andrejević u ulici Arsenija Čarnojevića u Gračanici i iz nje ukrali određenu svotu novca i nakita. Porodicu Andrejević posetio je gradonačelnik Srđan Popović koji je kazao da će opština sazvati Odbor za bezbednost povodom sve učestalijih krađa.
  • 03.07.2020