Vesti
Hronika

Jednomesečni pritvor osumnjičenom za silovanje u Uroševcu

Osnovni sud u Uroševcu odredio je jednomesečni pritvor okrivljenom F.E. zbog sumnje da je silovao osamnaestogodišnjakinju.
Jednomesečni pritvor osumnjičenom za silovanje u Uroševcu
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

F. E. se sumnjiči da je počinio krivično delo silovanje, saopštio je Osnovni sud u Uroševcu.

"Postoji osnovana sumnja da je 16. septembra 2022. godine sa autobuske stanice u Suvoj Reci, pod pretnjom, odveo povređenu B.G. i odvezao je u Uroševac, pri čemu su prvo ušli u lokal gde je namerno izazvao intoksikaciju alkoholom, a zatim je odveo u motel na magistralnom putu Uroševac – Priština i tamo primenio fizičko nasilje i izvršio polni odnos protiv njene volje", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, osumnjičeni je priveden nakon saslušanja u nedelju, 18. septembra.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022