Vesti
Hronika

Jednomesečni pritvor osumnjičenom za ranjavanje u Gotovuši

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog suda u Uroševcu usvojilo je zahtev Osnovnog tužilaštva u ovom gradu za određivanje mere pritvora okrivljenom A.K. zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, upotreba oružja i izazivanje opšte opasnosti, navodi se na sajtu suda.

Jednomesečni pritvor osumnjičenom za ranjavanje u Gotovuši
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu (Foto OT Uroševac)

Kako je saopšteno, nakon održanog ročista i analize spisa predmeta, sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela ocenio je da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 06.01.2023. godine nemerno pokušao da oduzme život povređenima M.S. i S.S.

"Kada je stigao u selo, primetio je neke gađane kraj puta, zatrubio je kako bi ih oterao, zatim je zaustavio automobil i nakon verbalne svađe izvadio revolver i pucao dva puta pogodivši povređene koji su zadobili telesne povrede. Oni su prvobitno upućeni u Zdravstveni centar u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici", navodi se na sajtu Osnovnog suda u Uroševcu.

Dodaje se da je okrivljeni suprotno važećem zakonu o oružju na Kosovu, koristio oružje za koje je imao dozvolu, te da mu je isto oduzeto zajedno sa 35 metaka.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara 2023. godine u opštini Štrpce uz upotrebu oružja, prouzrokovao veliku opasnost po živote ljudi. Na putu koji vodi ka skijalištu na Brezovici isti je pucao pet puta u vazuh iz revolvera".

Sudija za prethodni postupak je usvojio zahtev državnog tužioca za određivanje mere pritvora protiv okrivljenog u trajanju od mesec dana.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023