Vesti
Hronika

Jednomesečni pritvor osumnjičenom koji je Kurtiju pretio ubistvom

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor N.S, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ’’Nasilje nas visokim predstavnicima  Republike Kosova’’, odnosno da je pretio ubistvom premijeru Aljbinu Kurtiju.
Jednomesečni pritvor osumnjičenom koji je Kurtiju pretio ubistvom
Premijer Kosova Aljbin Kurti (Foto Profimedia)

Sud je doneo odluku na osnovu zahteva za određivanje mere pritvora, koji je uputilo Specijalno tužilaštvo.

„Mera pritvora je određena u skladu sa članom 187 stav 1 prema stavu 1.1 i 1.2 tačka 1.2.1, 1.2.2 i 1.2.3 KPPRK, zbog osnovane sumnje da je isti izvršio krivično delo ‘Nasilje nad visokim predstavnicima Republike Kosovo’“, navodi se u saopštenju.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je juče da je istog dana uhapšena osoba sa inicijalima N. S, koja je navodno pretila da će ubiti kosovskog premijera.

Iz tužilaštva saopštavaju da je N.S. uputio pretnje nasiljem i ubistvom premijeru Kosova, nakon što je objavio inkriminišuću objavu na društvenoj mreži Fejsbuk.

Osumnjičeni je i sinoć tokom direktnog prenosa emisije „Debat Plus“ ponovio istu izjavu.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023